En verdig avskjed for Nathaniel Clyne?

Etter to kanonsesonger fulgte tre marerittsesonger for den en gang så stabile høyrebacken.

Nathaniel Clyne skadet det fremre korsbåndet i det ene kneet i kampen mot Borussia Dortmund i USA under pre-season i juli, og måtte gjennom en operasjon. Spilleren bekreftet 26. juli at operasjonen var vellykket.

På januars siste dag rapporterte Liverpool Echo at høyrebacken sto klar til å gjenoppta full trening, men siden den gang har det ikke kommet noen nye rapporter omkring forsvarsspillerens situasjon.

Det som er sikkert er at London-guttens kontrakt med Liverpool løper ut den 30. juni, og det er svært tvilsomt om 29-åringen er aktuell for Liverpools kamper om ligaen kommer igang igjen om en måneds tid.

Over 90 kamper på de to første sesongene

Clyne var en stor suksess i sine to første sesonger i Liverpool, og var det foretrukne førstevalget på høyrebacken både i 2015/16 og  og 2016/17, men siden 2017/18 har skader ødelagt mye for den tidligere Crystal Palace og Southampton-spilleren. 

Han fikk sin Liverpool-debut i første seriekamp mot Stoke, da det ble 1-0 seier 9. august 2015, og spilte hele 52 kamper i sin første sesong på Anfield. Bare Simon Mignolet spilte flere kamper enn høyrebacken. Hans første sesong i Liverpool ble avslutten med Europa League-finale i Basel, der det ble 1-3-tap for Sevilla.

Nathaniel fortsatte å være en av lagets mest pålitelige spillere også 2016/17 og var trolig blant navnene som havnet først på blokka da Klopp satte opp lagoppstillingene. 41 kamper ble det den sesongen.

Nedturen startet sommeren 2017, da høyrebacken fikk problemer med ryggen under preseason. Han gjennomgikk en ryggoperasjon den 13. november, og var ikke tilbake i full trening igjen før den 12. februar.

Dermed startet han bare to kamper, og hadde tre innhopp i 2017-2018-sesongen. I en sesong der Trent Alexander-Arnold fikk sitt gjennombrudd i Clynes skadefravær.

Bak Alexander-Arnold og Joe Gomez i høyreback-køen fikk han fikk bare to starter og tre innhopp fra benken før nyttår 2018, før han den 4. januar 2019 ble utlånt til Bournemouth for resten av sesongen.

Et verdig punktum?

Så fikk han altså en ny alvorlig skade før ligastart i inneværende sesong.

Det virker åpenbart at Liverpool ikke akter å gi den skadeforfulgte London-gutten noen ny kontrakt, og det virker også tvilsomt om Clyne får noen midlertidig forlengelse av kontrakten for å være med på de siste kampene, om sesongen fortsetter ut over juni måned.

De siste bildene som Clyne har lagt ut av seg selv på sin Instagram-konto viser ham på ergometersykkelen den 7. april. Altså en snau måned etter at det ble full korona-stopp i Premier League. Han har etter den tid vært med på yogaøktene som Liverpool-spillerne har hatt mens de har trent i isolasjon hjemme. Dette er forhåpentligvis et tegn på at forsvarsspilleren vil trene seg opp igjen sammen med den øvrige troppen frem mot ligaens planlagte oppstart igjen den 12. juni, og forhåpentligvis er dette et punktum for den skadeforfulgte spillerens tre marerittsesonger på rad.

Etter 93 kamper på sine to første sesonger i helrødt, men bare 10 på de tre siste, inkludert ingen denne sesongen, hadde det vært flott om Clyney fikk avslutte Liverpool-karrieren med et symbolsk innhopp på tampen av den sesongen Liverpool vinner sitt første ligamesterskap på 30 år.