Talentene som er aktuelle for førstelaget i ligainnspurten

Åtte spillere som er bokført med færre enn ti førstelagskamper var med da Jürgen Klopp arrangerte internkamp i går. Noen av dem kan bli involvert i de ni gjenstående ligakampene.

2. jun 2020 kl 16.58 Einar Kvande EinarKvande

Ungguttene Sepp van den Berg, Yasser Larouci, Ki-Jana Hoever og Paul Glatzel sluttet seg til Curtis Jones, Harvey Elliott, Neco Williams og Caoimhin Kelleher, som representanter fra akademiet i førstelagstroppen da Jürgen Klopp arrangerte internkamp på Anfield i går.

Williams, Hoever, Jones, Elliott og Glatzel spilte på det røde laget som vant kampen 2-0, mens Kelleher, Van den Berg og Larouci spilte for det tapende sorte laget.

Alle disse åtte vil ha forhåpninger om å slippe til i Premier League-innspurten etter gårsdagens økt.

To med Premier League-erfaring

19 år gamle Curtis Jones er den mest erfarne av disse åtte. 2001-modellen fikk sin førstelagsdebut allerede i 2018/19-sesongen, og har totalt spilt ni førstelagskamper og scoret to mål. Tenåringen med trøye nummer 48 er også den med mest Premier League-erfaring av de åtte, med sine to innhopp denne sesongen, og det skulle forundre oss mye om vi ikke ser scouseren på banen i en av de ni gjenstående kampene.

Kjempetalentet Harvey Elliott er den eneste andre med Premier League-erfaring av de åtte. 17-åringen har fått ett innhopp for Liverpool i ligaen i år, og står bokført med sju førstelagskamper totalt.

Fire forsvarsspillere og en keeper

Neco Shay Williams har kommet som et skudd som høyreback-backup for Trent Alexander-Arnold denne sesongen. Han er samme årgang som Curtis Jones, men mangler så langt Premier League-erfaring. Med nummer 76 på ryggen har han imidlertid spilt fem førstelagskamper denne sesongen.

STOPPET FIRMINO: Men Caoimhin Kelleher får neppe flere førstelagskamper denne sesongen.

STOPPET FIRMINO: Men Caoimhin Kelleher får neppe flere førstelagskamper denne sesongen.

Den irske keeperen Caoimhin Kelleher har blitt benyttet i fire kamper i de hjemlige cupene denne sesongen, men 21-åringen er klubbens tredjekeeper og kan ikke regne med mer spilletid for førstelaget denne sommeren, så lenge minst en av Alisson Becker og Adrian er skadefrie.

Den hurtige venstrebacken Yasser Larouci slapp til i to cupkamper i vinter, men den Algerie-fødte 19-åringen slipper neppe til i flere førstelagskamper i sommer med Andy Robertson som fast inventar på venstrebacken, hvor også James Milner og Joe Gomez kan benyttes som backup.

Det samme gjelder de to nederlandske forsvarsspillerne Sepp van den Berg og Ki-Jana Hoever. 18 år gamle Van den Berg har vært involvert i fire cupkamper for Liverpools førstelag denne sesongen, mens Hoever, som er en måned yngre, fikk sin førstelagsdebut i FA-cupkampen mot Wolverhampton forrige sesong, og har fått ytterligere tre cupkamper og har gjort ett mål for førstelaget denne sesongen.

VENTER PÅ SIN FØRSTELAGSDEBUT: Paul Glatzel må sannsynligvis vente til neste sesong.

VENTER PÅ SIN FØRSTELAGSDEBUT: Paul Glatzel må sannsynligvis vente til neste sesong.

Må trene seg opp etter kneskaden

19 år gamle Paul Glatzel er den eneste av de åtte som fortsatt venter på sin førstelagsdebut. Etter ti måneder på sidelinjen med en alvorlig kneskade er det vel også lite sannsynlig at Jürgen Klopp kaster målsniken til ulvene denne sommeren. Men at scouseren inngår i Klopps planer på lengre sikt synes åpenbart.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]