– Vi møter et velsmurt maskineri, sier Klopp om Palace - men har han egentlig så mye å frykte?

Crystal Palace har holdt buret rent i fire kamper på rad, men Jürgen Klopp har en usedvanlig god statistikk mot Roy Hodgson.

Jürgen Klopp er imponert over Crystal Palace, som har klatret til niendeplass i Premier League. Liverpool-manageren karakteriserer Roy Hodgsons mannskap som et velsmurt maskineri, og tror at onsdagens kamp blir en ny vanskelig affære etter 0-0 mot Everton på Goodison Park i går. 

The Eagles har vunnet alle sine fire siste kamper uten å slippe inn mål, inkludert lørdagens 2-0 seier over Bournemouth på Vitality Stadium.

– Jeg så Crystal Palace, og de så ut som et velsmurt maskineri, sa Klopp til pressen etter den målløse forestillingen på Goodison Park.

– De har holdt buret rent i fire kamper på rad nå, så det vil bli en tøff jobb, det er jeg 100 prosent sikker på. Men det er det alltid i Premier League, så jeg har ingen problemer med det. 

Palace sin seier i Bournemouth betyr at The Eagles nå har like mange poeng som Tottenham på åttendeplass, og er bare fire poeng bak Manchester United på femteplass. Dermed kjemper London-klubben om en plass i Europa nese sesong.

Klopp har ikke avgitt poeng mot Hodgson

Men har Jürgen Klopp så stor grunn til å frykte Hodgson og Palace? Statistikken sier et rungende nei på det spørsmålet. Liverpool har nemlig vunnet samtlige av de fire kampene der Klopp har møtt Hodgsons Palace. 2-1 på Selhurst Park i 2017/18, 2-0 på samme arena sesongen etter, før det ble 4-3 seier på Anfield. I den første kampen denne sesongen vant de røde nok engang 2-1 på Selhust Park. Altså Klopp 4 vs Hodgson 0.

Roy Hodgsons statistikk mot Liverpool forteller om tre seiere, fire uavgjort og sju tap på 14 kamper. Etter at Hodgson fikk sparken som Liverpool-manager har han vunnet to av sju kamper mot de røde. Begge med West Bromwich.

Men Klopp har han ikke fått has på. Tyskeren har ikke avgitt et eneste poeng mot Hodgson. Vi krysser fingrene for at den statistikken holder seg ut denne uken også.