Denne spilleren var ikke født da James Milner debuterte i Premier League

En av Liverpools eldste tjenestemenn er omringet av unggutter som lar seg inspirere av hans arbeidsmoral.

Det var en purung West Yorkshire-gutt som kom innpå banen for Leeds i de siste seks minutter av en kamp mot West Ham United.

PL-debuterte 145 dager før lagkameraten ble født

James Milners debut i Premier League kom den 10. november 2002. Da han trådde innpå gressmatta på Upton Park og erstattet Jason Wilcox ble han Premier League nest yngste spiller med 16 år og 309 dager.

145 dager senere kom en liten pjokk til verden i Chertsey, en liten landsby i Surrey. Han ble døpt Harvey, Harvey Elliott.

At tenåringen som spilte i Premier League i 2002 skulle stille opp i samme lagoppstilling som spedbarnet i Chertsey mot Milton Keynes Dons i en Ligacup-kamp i september 2019 hadde vel ingen av dem forespeilet seg. Med bare 16 år og 174 dager på baken ble Elliott den yngste spilleren som startet en kamp for Liverpool.

ELLIOTT OG MILNER: I dag er Harvey Elliott og James Milner lagkamerater, til tross for at sistnevnte var Premier League-spiller før førstnevnte var født.

ELLIOTT OG MILNER: I dag er Harvey Elliott og James Milner lagkamerater, til tross for at sistnevnte var Premier League-spiller før førstnevnte var født.

Én måned senere var begge i lagoppstillingen på Anfield mot Arsenal, i samme turnering. Med 16 år og 209 dager ble Elliott da også den yngste spilleren som startet en kamp på Anfield. Elliott hadde allerede brutt rekorder som Fulham-spiller, da han kom innpå i en ligakamp i mai 2019, og dermed ble Premier Leagues yngste spiller noensinne med 16 år og 30 dager.

Som 34-åring har James Milner tatt på seg en papparolle i laget. Reservekeeper Andy Lonergan er enda to år eldre men han er ikke like involvert som Milner. Elliott kaller visekapteinen og Adam Lallana for hans største rollemodeller i laget.

– Milly er en stor del av laget, ikke bare for førstelagets spillere men også for oss som er på vei opp i systemet, fortalte han til LFCTV. 

– Når han har spilt i Ligacup-kamper har alle sett på han og tenkt «wow, vi spiller sammen med han.» Å ha han rundt oss unge spillere er bra, for vi lærer så mye av han. Han gir oss alltid veiledning, han vil alltid at vi skal forbedre oss, han motiverer oss og vil at vi skal få ut det beste i oss.

LAGBILDE 2019/2020: James Milner og gjengen på sesongens lagbilde.

LAGBILDE 2019/2020: James Milner og gjengen på sesongens lagbilde.

Ungdommer på lagbildet

Når man titter på det offisielle lagbildet for 2019/2020-sesongen så er ikke Harvey Elliott avbildet, men Milner er omringet av spillere som neppe fikk med seg debuten hans for Leeds i 2002.

Curtis Jones ble født i Liverpool den 30. januar 2001. Da James Milner løp utpå banen på Upton Park i 2002 var det kanskje en bleiekledd scouser som fulgte med på tv-skjermen hjemme i Toxteth (mest sannsynlig ikke).

Han har også trukket frem James Milner som en rollemodell.

– Jeg var først med på pre-season-tur da jeg var 17 år og han så hvilke ferdigheter jeg hadde, men også hva jeg trengte å jobbe mer med som forsvarsspill, posisjonering og hvordan jeg skal reagere når jeg gir fra meg ballen, fortalte han til klubbens offisielle hjemmeside.

– Han har alltid ledet med ned riktig vei og det er jeg takknemlig for.

Også Yasser Larouci ble født i januar 2001, og algerieren fikk sin Liverpool-debut da Milner ble skadet i FA-cup-kampen mot Everton i januar 2020.

Sepp van den Berg er samme årgang som Jones og Larouci men han kom ikke til verden før i desember. Derfor var han under året da Milner fikk sin debut. Ett år etter Larouci og Jones sin fødselsdag, kom Ki-Jana Hoever til verden i januar 2002.