Kollegaer og rivaler med en enorm respekt for hverandre

Ingen har så godt tak på Pep Guardiola som Jürgen Klopp.

De tørre tall viser at Jürgen Klopp har ledet Liverpool i 13 kamper mot Manchester City. Det har endt med sju seiere, to uavgjortresultater og fire tap. Målforskjellen er 31-25 i favør Liverpool.

Mot Pep Guardiola har Klopp ni seiere, tre uavgjorte resultater og sju tap på 18 kamper totalt.

Etter at Guardiola tok over som City-manager fra og med 2016/17-sesongen viser statistikken at Klopp har fem seiere, to uavgjorte resultater og tre tap mot Guardiola.

Tyskeren er den eneste manageren som Guardiola ikke har positiv statistikk mot. Det er faktisk bare Jose Mourinho og Klopp som har klart å beseire Guardiola mer enn tre ganger.

Likevel har Klopp meget stor respekt for Guardiola.

– Guardiola har alltid strålende lag. Lagene hans har alltid vært i verdensklasse, mens mine lag alltid har hatt forbedringspotensiale. Det er den eneste store forskjellen. Når du har mest ballinnehav trenger du ikke å bekymre deg så mye for hva du må gjøre når motstanderen har ballen. Bortsett fra dette er ikke forskjellen så stor. Men det vil alltid være noen forskjeller mellom to lag, har Klopp uttalt om Guardiolas lag tidligere.

Sterk rivalisering

Rivaliseringen mellom Liverpool og Manchester City har forsterket seg de siste sesongene, mye grunnet lagenes managere.

Med to spillertropper som inneholder enorme kvaliteter, hviler mye på de taktiske egenskapene til tyskeren og spanjolen.

I 2016/17-sesongen vant Liverpool hjemmekampen 1-0, mens det ble 1-1 på Etihad.

I 2017/18-sesongen møtte Liverpool og Manchester City hverandre fire ganger, hvor de røde vant tre av oppgjørene. Tapet kom på Etihad, da Sadio Mané ble utvist etter 37 minutter og det endte med 5-0-til City i Premier League tidlig i september. Liverpool vant 4-3 i ligakampen på Anfield i januar, og deretter tok de skalpen til City i kvartfinalen i Champions League, ved først å vinne 3-0 på Anfield og deretter 2-1 på Etihad.

I forbindelse med de to kvartfinalene i Champions League kom det frem hvor sterkt Guardiola fryktet Klopps Liverpool.

– Angriperne til Liverpool er gode. De tre på topp. De skremmer meg. De er farlige, uttalte Guardiola i forbindelse med disse to kampene.

Klopp hadde da tydelig overtaket på sin arge konkurrent, men i forrige sesong fikk pipen en annen lyd.

Guardiola hentet ett poeng på Anfield etter 0-0, og satt igjen med alle poengene på hjemmebane der de lyseblå vant 2-1. Sesongen endte som kjent med ligagull til Manchester City, med kun ett poeng ned til Liverpool på andreplass.

Kastet inn håndkledet allerede i februar

City stakk også av med Community Shield-trofeet i august i fjor, men Liverpool fikk revansje ved å vinne 3-1 over de lyseblå i ligakampen på Anfield i november. Og allerede i februar var Liverpools forsprang til City så stort at Guardiola kastet inn håndkledet i kampen om ligatittelen denne sesongen. City var da 22 poeng bak Liverpool, etter 2-0 tapet for Tottenham i London. 

- De er ustoppelige, sa spanjolen om Liverpool den vinterkvelden.

- De har for mange poeng, mens vi har mistet mange poeng i kamper som har lignet på den vi spilte i dag. Til og med i kampen på Anfield, la han til.

Før kveldens kamp på Etihad er forspranget omtrent det samme, 23 poeng til Liverpool.

Manchester City vs Liverpool på Etihad har avspark klokken 21.15 i kveld, og blir vist på TV 2 Sport Premium.