Klopp spår at fire lag vil kjempe om ligamesterskapet neste sesong

Jürgen Klopp forbereder seg på en langt jevnere kamp om Premier League-tronen i 2020/21.

2. jul 2020 kl 08.46 Einar Kvande

Liverpool og Manchester City har vært de dominerende lagene i Premier League de to siste sesongene, men neste sesong tror Liverpool-manager Jürgen Klopp at de lyseblå og de helrøde vil få selskap av to lag til helt i toppen av tabellen. Tyskeren spår nemlig fremgang for Manchester United og Chelsea.

– Jeg ser et Manchester United i fremgang. Folk tenkte de ikke hadde noen sjanse, men vi ser hvor sterke de er blitt etter en eller to spillertilvekster, og jeg er sikker på at de ikke vil bli noe dårligere neste sesong. Og nå er Chelsea blitt konkurransedyktige også, uttalte Klopp under sin pressekonferanse i går.

– Det vil ikke handle bare om City og oss neste sesong. De siste to årene har toppen av tabellen kun handlet om City og oss.

Tror ikke City vil tape terreng

David Silva forlater Manchester City i sommer, og klubben som ble ligamestere både i 2017/18 og 2018/19 venter også på ankesaken mot utestengelsen fra Champions League i to sesonger. Klopp tror ikke City blir noe lettere å hanskes med neste sesong uansett utfall av den saken.

– Jeg er alltid veldig, veldig positiv med tanke på mitt eget lag, men jeg kan ikke nekte for at City er veldig gode. De har alltid vært det i min tid her, og jeg kan ikke se at dette er slutten på den epoken for City, sa Klopp.

– David Silva har aldri spilt for mitt lag, men jeg har alltid elsket måten han spiller fotball på. Men de har de perfekte erstattere i spillere som Bernardo Silva, Phil Foden og Ilkay Gundogan, som alle kan gå rett inn i den rollen. City mister ikke spillere, de erstatter spillere. Det er mange verdensklassespillere der fortsatt, og de vil ikke slutte å komme dit.

– De har vertktøyet som kreves for fortsatt å henge med i toppen. Dersom vil har det samme verktøyet, må vi vise det frem. Jeg er ikke interessert i å vise det frem nå, men jeg er interessert i å vise det frem neste sesong. Det er vanskelig å vinne Premier League, og det kommer ikke til å bli noe enklere i fremtiden, avsluttet Liverpool-manageren.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]