– Gode resultater mot Liverpool og Southampton vil styrke selvtilliten foran semifinalen mot Arsenal

Det ble mye prat om Leroy Sane, som er på vei til Bayern München, under Pep Guardiolas pressekonferanse i dag, men det ble også litt snakk om Liverpool.

1. jul 2020 kl 15.53 Einar Kvande

– Vi har mange kamper som skal spilles. Vi ønsker å gjøre en god kamp i morgen, og ta med oss et godt resultat fra kampen i morgen og kampen mot Southampton, slik at vi er i best mulig forfatning når vi møter Arsenal i FA-cupen. Den beste måten å gjøre det på er ved å spille bra i Premier League, svarte Pep Guardiola da kampen mot Liverpool ble tema.

Guardiola fikk spørsmål om han hadde noe å bevise mot nettopp Liverpool, som nå er nybakte ligamestere.

– I sport har du alltid noe å bevise. Vi er allerede veldig godt fornøyd med hva vi har oppnådd, og oppnår, men som idrettsfolk får vi aldri nok. Fortid er fortid, og forestillingen må fortsette. Nå skal vi leve et nytt kapittel i livene våre. Minner er hyggelige, men jeg er ikke helt enig med de som sier at jeg ikke har noe å bevise. Du må bevise noe hver gang.

– Et annet lag var bedre enn oss

– Først og fremst har vi opplevd at et annet lag var bedre enn oss, og spilte på et enestående nivå i hver eneste kamp. Så vi må gjøre det enda bedre. Fotball hjelper deg til å forstå og akseptere at andre kan være bedre. Du må bruke det du lærte i forrige kamp i morgen og de andre kampene vi har igjen denne sesongen, og så må vi jobbe hardere og gjøre det bedre neste sesong. Det er mange detaljer å tenke på. Jeg tror ikke vi er langt unna som lag, men vi må gjøre det litt bedre.

– Det burde egentlig ikke være vanskeligere å forsvare et ligamesterskap enn å vinne det første gangen, men motstanderne ønsker å vise at de er gode de også. Vi og andre motstandere vil la Liverpool føle dette neste sesong. Vi skal forsøke å kjempe med dem, og skrive de neste kapitlene i Premier League.

Guardiola ble også spurt om rivaliseringen med Jürgen Klopp.

– Som menneske kjenner jeg ham ikke så godt, men jeg beundrer måten han får lagene sine til å spille fotball på. Det er flott for verden. Det er positivt at du forsøker å score mål. Slike managere er til stor hjelp. Han ønsker å vinne. Jeg ønsker å vinne. Når kampen er over, er den over. Han er en kollega, og jeg ønsker selvsagt å ha et godt forhold til andre managere. Vi er ikke i kontakt med hverandre til daglig, men vi har respekt for hverandre. Vi representerer klubbene våre, og er viktige forbilder. 

Har du innspill til journalisten?
[email protected]