Liverpool og Aston Villa har Premier League-rekord i borteseire

Men likevel har Liverpool statistikken på sin side foran søndagens kamp på Anfield.

Aston Villa kommer til Anfield på søndag med forhåpeninger om å ta poeng fra et Liverpool som har vunnet de 23 siste hjemmekampene de har spilt i Premier League. Faktisk er Jürgen Klopps mannskap ubeseiret i hele 56 hjemmekamper på rad. 

Liverpool må vinne fem av sine seks siste kamper for å slå Manchester Citys poengrekord, som lyder på 100 poeng fra 2017/18-sesongen.

Fem seire til vil føre til at Liverpool har vunnet 33 kamper denne sesongen, og de røde vil i så fall slå en annen City-rekord, som lyder på 32 seire på en sesong. 

Liverpool har bare tapt en sine 24 siste ligakamper mot lag under streken på Anfield. Tapet kom mot Swansea i januar 2017. Siden har de røde vunnet 17 og spilt uavgjort mot seks lag som har ligget på nedrykksplass.

Det som ikke er like hyggelig er at Liverpool har tapt fem av sine ni siste liga- og cupkamper. Før det tapte de kun fem av sine 76 foregående kamper.

Dersom Aston Villa vinner på Anfield søndag ettermiddag vil det være første gang Liverpool taper to ligakamper på rad siden august/september 2015.

Mohamed Salah har scoret 49 mål på hjemmebane i Premier League til sammen for Liverpool og Chelsea. Dette på bare 59 kamper. Bare Alan Shearer (47 kamper) har brukt færre enn 60 kamper på å nå 50 hjemmemål i Premier League.

Roberto Firmino har ikke scoret i noen av sine siste 17 ligakamper på Anfield. Hans siste ligamål på Anfield kom i 2-1 seieren over Tottenham i mars 2019.

Mot Aston Villa

Liverpool har vunnet de fire siste Premier League-kampene mot Aston Villa, med en målforskjell på 13-3 på disse kampene.

De røde har imidlertid kun vunnet tre av sine siste ni ligakamper på Anfield mot Villa. De har også spilt uavgjort i tre og tapt tre.

Kampene mot Aston Villa i Premier League har faktisk gitt hele 20 borteseire. Dette er rekord i Premier League. 14 for Liverpool og seks for Villa.

Svak form

Ingen Premier League-lag har for øyeblikket gått lenger uten å vinne kamp enn Aston Villa. De har spilt uavgjort i to og tapt seks av sine åtte siste kamper.

Villas to eneste seire i deres siste 34 bortekamper i Premier League kom mot Norwich i oktober og Burnley i januar. Utenom disse to er det blitt 26 tap og seks uavgjortresultater.

Aston Villa har bare klart å ta to poeng fra 15 bortekamper i Premier League mot laget som toppet tabellen siden de slo Leeds 2-1 i januar 2000.

Villa har gått 23 bortekamper i Premier League uten å holde buret rent. Dette er en negativ klubbrekord.

De har ikke vunnet noen av sine 15 ligakamper mot lag blant topp ni denne sesongen. 13 tap og 2 uavgjorte resultater.

Kilde: BBC Sport