Stoppermangelen blir neppe løst gjennom et kjøp av en etablert stopper i sommer

Virgil van Dijk og Joe Gomez virker å være de soleklare førstevalgene på stopperplass kommende sesong.

Virgil van Dijk måtte ut med en kuttskade ti minutter ut i annen omgang i treningskampen mot Red Bull Salzburg, og da han ble erstattet av Nathaniel Phillips understreket det på mange måter hvor tynt Liverpool er besatt på stopperplassene etter salget av Dejan Lovren.

Joël Matip fikk en fotskade i Merseyside-derbyet på Goodison Park den 21. juni, og er fortsatt ikke tilbake i full trening, selv om han trente for seg selv både med og uten ball under treningsleiren i Østerrike. Matip er per dags dato det soleklare tredjevalget på stopperplassene, etter Van Dijk og Gomez.

I bakhånd har Jürgen Klopp unggutter som Ki-Jana Hoever, Billy Koumetio og Sepp van den Berg, i tillegg til at Fabinho også kan være en nødløsning som midtstopper.

En Klavan-lignende løsning?

Liverpool-manageren skulle utvilsomt ha styrket stallen med en mer rutinert stopper før ligastart, og Echo-journalist Paul Gorst ser ikke bort fra at det vil skje noe på den fronten før transfervinduet stenger i oktober.

– Jeg mener Liverpool trenger en rutinert midtstopper som kan erstatte Lovren. Det er det ingen tvil om. Jeg tror klubben er ute etter en slik løsning, men jeg vil si at de har et avslappet forhold til situasjonen for øyeblikket. Matip er skadeplaget, det er sant. Så mye ansvar hviler på skuldrene til Gomez og Van Dijk. For meg fremstår et stopperkjøp som noe som bør prioriteres. Forhåpentligvis får klubben hentet inn noen, uttalte Echo-journalist Paul Gorst da han svarte på spørsmål fra avisens lesere i dag.

– Billy Koumetio er en type som kanskje kan sitte på benken i ligacupkamper og FA-cupkamper, men han er bare 17 år gammel, og det er litt for tidlig for ham å starte kamper for Klopps lag. Midtstoppere pleier generelt å modnes litt saktere enn angrepsspillere.

– Jeg ser imidlertid for meg en lignende signering som Ragnar Klavan var. Jeg tror ikke det blir hentet inn noen som kan direkte utfordre Gomez og Van Dijk som det klare førstevalget som stopperpar. Det vil fort gå et år til før klubben signerer en mer langsiktig løsning på stopperplass, avslutter Gorst.