Mål i ligadebuten:Diogo Jota i godt selskap

Diogo Jota scoret i sin Premier League-debut for Liverpool. Han er i godt selskap.

Det blir nesten ikke finere, det selskapet Diogo Jota skrev seg inn i da han scoret Liverpools tredje og siste mål mot Arsenal mandag kveld. Skulle man laget en «Fire stjernes middag»-episode med kun spillere som har scoret i sin Premier League-debut med Liverpool er det nærmest umulig å velge bare fire.

De tre på topp

Mohamed Salah, Sadio Mané, Luis Suarez og Michael Owen er bare noen av de som kunne slått seg ned med Diogo Jota rundt spisebordet.

Salah scoret i sin første offisielle Liverpool-kamp, i sesongåpningen mot Watford på Vicarage Road i august 2017. Kampen endte 3-3, og Salah, Firmino og Mané scoret hvert sitt mål. Det ble et tegn på hva som skulle komme de neste årene med de tre på topp.

GOD START: Mo Salah scoret i debuten mot Watford i 2017.

GOD START: Mo Salah scoret i debuten mot Watford i 2017.

Også Mané scoret på sin Premier League-debut med Liverpool. Målet kom mot Arsenal i et fyrverkeri av en fotballkamp på Emirates. Liverpool vant 4-3, takket være mål fra Philippe Coutinho, Adam Lallana og nevnte Sadio Mané. Også Alex Oxlade-Chamberlain scoret, dog for Arsenal.

Det tok Roberto Firmino 15 kamper før han noterte sin første nettkjenning, i 4-1-seieren over Manchester City i november 2015. Det var hans tiende Premier League-kamp.

Selvsagt Suarez

Daniel Sturridge scoret i sine tre første kamper for Liverpool. Debuten og målet kom mot Mansfield Town i FA-cupen, og Premier League-målet kom i neste kamp, borte, mot Manchester United. Da Norwich City kom til Anfield i neste kamp, scoret Sturridge ett av Liverpools fem mål for dagen.

At Luis Suarez scoret i sin Premier League-debut er kanskje det minst overraskende du leser i denne artikkelen. Han startet på benken mot Stoke på Anfield i februar 2011, men fikk sjansen etter en time. Ett kvarter senere scoret han hans første av 82 mål for de røde.

FØRSTE AV MANGE: Luis Suarez feirer sitt første Liverpool-mål i debuten mot Stoke City i februar 2011.

FØRSTE AV MANGE: Luis Suarez feirer sitt første Liverpool-mål i debuten mot Stoke City i februar 2011.

Milan Baros fikk sin Champions League-debut for de røde i mars 2002, men det tok fem måneder før liga-debuten. Han var en ubrukt innbytter i Liverpools ligakamp mot Birmingham City i september 2002, men fikk sjansen fra start mot Bolton Wanderers i neste kamp. Og tsjekkeren grep muligheten med begge hender.

Liverpool vant 3-2 på Reebok Stadium og Baros sto for to av målene.

Owen-debuten

En purung Michael Owen satt på benken mot både Sunderland og Tottenham på  tampen av 1996/97-sesongen, uten å få spilletid. Men så, i en kamp mot Wimbledon på Selhurst Park, måtte Patrik Berger vike for 17-åringen etter en times spill, hvor Liverpool lå under 2-0. I det 74. minuttet ga byttet uttelling, da Owen reduserte etter en målgivende fra Stig Inge Bjørnebye. Det så ut som det var det mest naturlige i verden for han, å score i Premier League, der han plukket ballen fra nettet og løp tilbake mot midtsirkelen. Det ble ikke flere mål fra de rødkledde den dagen, men det var det første av 158 mål Owen skulle score med Liverbirden på brystet.

Spillere som scoret i sin Premier League-debut med Liverpool:

Mohamed Salah

Sadio Mané

Victor Moses

Daniel Sturridge

Luis Suarez

Djibril Cissé

Milan Baros

Abel Xavier

Titi Camara

Michael Owen

Stan Collymore

Nigel Clough

Virgil van Dijk, for eksempel, scoret også i sin Liverpool-debut men det var i FA-cupen. Også spillere som Kenny Dalglish, Kevin Keegan, Ray Kennedy, Ronnie Whelan og Roger Hunt scoret i sin ligadebut for Liverpool, men altså før Premier League.