Klopps utrolige statistikk mot topp seks-lagene

Liverpool har dominert i toppkampene siden Jürgen Klopp tok over som manager for snart fem år siden.

29. sep 2020 kl 12.34 Jens Bessesen

Mandagens kamp mot Arsenal var Jürgen Klopps kamp nummer 50 mot de såkalte topp seks-lagene i Premier League. Nok en gang kunne tyskeren og Liverpool gå seirende ut av et toppoppgjør med en imponerende triumf. 

Klopps aller første kamp som Liverpool-manager var borte mot Tottenham i oktober 2015. Den endte 0-0, og siden har de andre topplagene slitt med å ta knekken på de røde. Kun 8 av de 50 kampene har endt med tap, kan Ged Rea melde på Twitter. 

24 har endt med seier og 18 har endt uavgjort, viser tall fra World Football. 

Det er en statistikk som knuser de andre topplagene. Manchester United står med 15 tap på 47 topp seks-oppgjør siden Klopp ble ansatt, mens Manchester City står med 17 tap på 48 kamper. Chelsea har 20 tap på 49 kamper, Tottenham har 20 tap på 48 kamper, mens Arsenal er verstingen med 23 tap på 48 kamper. 

Kun ett hjemmetap

Av de åtte tapene har fem kommet mot Manchester-lagene og tre mot London-lagene. Kun ett av tapene er på hjemmebane - da Liverpool tapte 0-1 mot Manchester United i Klopps første sesong.

Klopps statistikk mot topp seks-lagene:

  • Manchester City: 5-2-3
  • Manchester United: 2-5-2
  • Tottenham: 5-4-1
  • Chelsea: 6-4-1
  • Arsenal: 6-3-1

Har du innspill til journalisten?
[email protected]