Dette skriver avisene etter seieren mot Arsenal:«Dette er Liverpool. Dette er grunnen til at de er mestere»

Liverpools maktdemonstrasjon mot Arsenal bringer fram superlativene hos de engelske avisene.

«Dette er Liverpool. Dette er grunnen til at de er mestere. Det er grunnen til at de er fortjente favoritter til å forsvare tittelen. Det er i hjertene, sinnet og viljen deres å vinne», skriver Henry Winter i The Times etter Liverpools 3-1-seier mot Arsenal mandag.

Winter lar seg på ny imponere av Liverpool-maskinen som bare ruller videre. 

«Det er tro, system, individuell klasse, kollektiv innsats og hensynsløsheten. Liverpool tok Alexandre Lacazettes mål som en fornærmelse, en utfordring til deres status som mestere. De tok det personlig. Hvordan våger Arsenal?», skriver Winter. 

Rivalene sliter - Liverpool i storform

Om noen var i tvil om det var sult og vilje igjen i Liverpool-laget etter den første ligatittelen på 30 år, har de tre første serierundene vært svar i massevis. Liverpool Echopeker nå på at Liverpool allerede har fått en tjuvstart i tittelkampen - selv om Leicester leder tabellen på målforskjell foran de røde. 

«Mens Liverpools rivaler sliter med å komme seg ut av førstegir, begynner Liverpools tur mot toppen av tabellen å skyte fart når de nå er nummer to bak Leicester City», skriver Paul Gorst. 

«Stabilitet vil være nøkkelen for at tittelen forblir i troféskapet på Anfield, og tre seiere av tre mulige har allerede satt press på lagene som jager», skriver Gorst. 

Etter at Arsenal slo Liverpool i Premier League i juli, og fulgte opp med seier over de røde i Community Shield før sesongen, peker Gorst på at Mikel Arteta kanskje trodde han hadde et overtak på Jürgen Klopp.

«Arteta trodde kanskje han hadde knekt koden, men denne turen til Anfield ville alltid sette hans taktiske organisering på prøve», skriver Gorst. 

Lærte en lekse

Også Chris Bascombe i The Telegraph skriver at Arsenal fikk lære en lekse - som Chelsea gjorde forrige helg.

«Det har vært en følelse av at London-lagene har overvurdert hvor mye de har styrket seg. Kanskje har de glemt hvor gode Liverpool er og hvor mye bedre de kanskje blir», skriver Bascombe.  

«Liverpools prestasjon i første omgang var glitrende. Hvor mange flere superlativer finnes for denne ultra-pressende, kontra-pressende pasningsmaskinen som, når de er i humør, er så kliniske med ball som de er dynamiske uten den?», skriver Bascombe. 

Enda mer imponerende er det når man ser på skadelista - der blant andre Thiago og Jordan Henderson befinner seg. 

«Thiago Alcantara skal være spilleren som løfter laget ytterligere. Dette viser at Klopps påminnelse om hvor lite det er å forbedre i laget ikke bare var ord», skriver Bascombe. 

Forsprang i tittelkampen

David Maddock i Mirror og Melissa Reddy i Independent peker nå på at Liverpool allerede har fått et forsprang i tittelkampen.

«I det som var en relativt ensidig batalje med et dyptliggende London-lag, var det selvtilliten og kontrollen i Jürgen Klopps lag som viste at de ikke vil gi fra seg tittelen enkelt», skriver Maddock.  

«Liverpool har tatt ni av ni mulige poeng etter hjemmemøter med Leeds og Arsenal, med en bortekamp mot Chelsea i midten. Spørsmålet om de kan beholde sulten etter å ha brutt den 30 år lange titteltørken har så langt blitt bekreftet», skriver Reddy.