Klopp frykter Arsenals store stjerne:– Blant verdens beste

Jürgen Klopp trekker fram sin tidligere elev som en av Arsenals store trusler foran kveldens kamp.

28. sep 2020 kl 13.12 Jens Bessesen

Jürgen Klopp og Pierre-Emerick Aubameyang fikk etter hvert et nært forhold i tiden de hadde sammen i Dortmund. I kampprogrammet foran kveldens kamp mot Arsenal skryter Klopp uhemmet av sin tidligere elev. 

Aubameyang er blant de som scorer aller mest i Premier League. I 2018/19-sesongen delte han toppscorertittelen med Sadio Mané og Mohamed Salah, og siden overgangen fra Dortmund januar 2018 har han scoret 55 Premier League-mål. 

– Fantastisk person og spiller

Etter spekulasjoner om en overgang til Barcelona i sommer skrev gaboneseren nylig under ny kontrakt med Arsenal. 

– Jeg har vært så heldig at jeg har kjent Pierre-Emerick Aubameyang og hans familie lenge. Han er en fantastisk person og en fantastisk spiller. Jeg sier «bittersweet» om kontraktsforlengelsen fordi det for oss som motstander blir mye vanskeligere med ham på banen. Men igjen, som en fotballfan som jobber i Premier League, er det bra for turneringen å ha blant verdens beste spillere her. Han er definitivt det, skriver Klopp. 

Aubameyang scoret da Liverpool og Arsenal møttes i Community Shield foran årets sesong. Den kampen vant Arsenal etter straffesparkkonkurranse. For to og en halv måned siden gikk «The Gunners» seirende ut av ligamøtet med Liverpool, og kveldens gjester har startet Premier League med to seiere.

– Oppgaven i dag er veldig klar. Vi møter fantastiske spillere, med strålende ledelse, som er i positivt humør. En spennende utfordring, mener Klopp. 

Har du innspill til journalisten?
[email protected]