Salah bommet på sin første straffe for klubben. Siden det har han scoret på samtlige

Egypteren er sikker fra straffemerket.

Lørdag kveld var Mohamed Salah sikker fra straffemerket, og scoret både 1-0 og 4-3 målet fra 11 meter i seieren over Leeds United.

Egypteren misbrukte sitt aller første straffespark i helrødt, da Jonas Lössl reddet forsøket hans i en 3-0 seier over Huddersfield i oktober 2017. Siden den gang har Salah scoret på hver eneste med Liverbirden på brystet.

Scoringene mot Leeds var hans 10. og 11. mål for Liverpool fra straffemerket.

Salah har også vært veldig god på å variere hvor han setter straffesparkene.

Få straffer forrige sesong

Liverpool startet ligasesongen med å få to straffespark i den aller første kampen. De helrøde har vært et lag som har fått veldig få straffespark de siste sesongene.

I 2017/18-sesongen fikk de helrøde tre straffer. Da var det Crystal Palace som fikk flest med 10.

I 2018/19-sesongen, da laget tok 97 poeng, fikk de sju straffespark. Da var det Manchester United som fikk flest med 12.

Forrige sesong fikk Jürgen Klopp sine gutter fem straffer. Manchester United fikk til sammenligning 14, og Manchester City 11.


Dale Johnson i ESPN forventer langt flere straffespark denne sesongen, når Premier League har innført den offisielle VAR-protokollen til FIFA, i tillegg til å gå bort fra sine særegne handsregler som var i bruk forrige sesong.

Hvem er Liverpools straffetaker nå?

James Milner har vært Liverpools faste straffetaker siden han kom til klubben sommeren 2015. Han har misbrukt to straffespark. Én mot Southampton, og én mot Maribor – begge var i 2017.

Milner tok tre straffespark for klubben forrige sesong – to i Premier League, og ett i EFL Cup.

Han tok den avgjørende straffen i 2-1 seieren over Leicester på Anfield, etter at Marc Albrighton sparket ned Sadio Mané. Det skjedde i det 95. spilleminutt, tre minutter etter at Salah var byttet ut. Han tok også straffe i 4-0 seieren over Leicester City på Boxing Day – men den kom ett minutt etter at Salah var tatt av banen og erstattet av Divock Origi.

Salah har ikke tatt et straffespark med Milner på banen siden han scoret 3-0 målet borte mot Huddersfield i sin første sesong på Anfield, da han jaktet alt av scoringsrekorder i engelsk fotball.

Straffespark er blant temaene som diskuteres i The Kopite Podcasten. Hør den nye episoden nå!