Glad for å ha trio tilbake

Simon Mignolet ser frem til at Sadio Mané, Philippe Coutinho og Adam Lallana kan spille sammen for Liverpool igjen etter skadene.

8. nov 2017 kl 10.37 Einar Kvande

Sadio Mané var tilbake i spill tidligere enn ventet, i 4-1 seieren over West Ham før landskampavbrekket. Nå ser Mignolet frem til at også Coutinho og Lallana skal bli friskmeldt.

– Strålende, sier keeperen i et intervju med Liverpoolfc.com om det at alle de tre nøkkelspillerne nå ser ut til å være kvitt skadene.

– Jeg synes vi har vært litt uheldige med skader og suspensjoner så langt denne sesongen. Når Sadio Mané, Philippe Coutinho og Adam Lallana er ute samtidig blir det ikke enkelt, slår Mignolet fast.

Viktig med en stor tropp

Mané var tilbake mot West Ham, men var før det ute med en hamstringskade som hadde holdt ham på sidelinja siden tidlig i oktober. Han var også suspendert i tre kamper i september.

Coutinho har spilt bare ni kamper så langt denne sesongen på grunn av rygg- og adductor-skader. Lallana har fortsatt til gode å spille offisiell kamp denne sesongen, etter en lårskade han fikk under preseason i august.

Klopp har med andre ord blitt nødt til å klare seg uten tre spillere som til sammen gjorde hele 35 mål for ham forrige sesong.

– Du må håndtere skader gjennom sesongen. Du vil alltid få skader. Det er grunnen til at vi har en stor tropp. Men det er selvsagt vanskelig når du får tre slike spillere skadet samtidig, sier Mignolet.

– Troppen har imidlertid beholdt roen, mens disse tre har jobbet sokkene av seg på Melwood for å komme tilbake så raskt som mulig, med hjelp fra den medisinske staben.

– Etter landskampene vil forhåpentligvis alle tre være tilbake, noe som vil drive de andre fremover også. De vil gi oss scoringer, og en bedre plattform.

Hektisk program

Liverpools neste kamp er mot Southampton på Anfield lørdag 18. november. Det er den første av hele 13 kamper frem til den 2. januar. Det blir med andre ord seks hektiske uker for Mignolet og hans lagkamerater.

– Dette blir en krevende periode, og da trenger vi hele troppen vår for å håndtere alle kampene. Da er det fint at slike spillere kommer tilbake og er friske og opplagte, ettersom de ikke har spilt så mye den siste tiden. Det kan bare gi hele laget et løft, og det vil også gi dem som enkeltspillere et løft.

– De vil være klare til innsats. De vil være ivrige etter å komme ut på banen og score mål, for de har savnet å spille. Jeg er sikker på at de vil være klare til å kjempe for laget etter landskampene, avslutter Liverpools førstekeeper.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]