NY JUNIORTRENER:  Steven Gerrard er i gang med jobben som Liverpools hovedtrener for U18-laget. Her fra forrige sesong.

Første dag som U18-sjef:Dette er Gerrards trenerteam

Liverpools juniorlag er i gang med sommerens oppkjøring – ledet av Steven Gerrard.

– Det er spennende. Jeg har ventet på dette hele sommeren, sier 37-åringen til klubbens nettsider.

I begynnelsen av året var Gerrard offisielt tilbake i klubben da han fikk en rolle som trener og rådgiver på Liverpool-akademiet, og i april bekreftet de røde at han skulle bli U18-lagets nye hovedtrener. I dag har klubblegenden hatt sin første dag i den nye rollen.

– Endelig er det her, og jeg gleder meg virkelig til å komme i gang. 95 prosent av planleggingen ble gjort på tampen av forrige sesong. Jeg planla mye sammen med Alex (Inglethorpe, akademidirektør), som har vært til stor hjelp for meg. Jeg føler meg klar, vi er organiserte, og jeg har et fantastisk apparat rundt meg. Vi kan ikke vente på sesongens første kamp nå!

U18-lagets nye støtteapparat

Det nye kullet med Liverpool-juniorer, som inkluderer blant andre norske Edvard Sandvik Tagseth, startet oppkjøringen med sedvanlige fysiske tester i dag, og tar fotballene i bruk igjen tirsdag. Derfra venter en drøy måned med blodslit og treningskamper, før sesongen starter for alvor i august.

Med seg i trenerteamet har Gerrard fått Jordan Milsom, en av klubbens fremste eksperter på sportsvitenskap, og som har jobbet med førstelaget på Melwood i en årrekke, samt Tom Culshaw, som er forfremmet fra U15-laget. Sistnevnte skal være Gerrards assistent.

– Alex fortalte meg da vi først begynte å snakke om dette her at alt ville være nytt for meg, og at det er en stor jobb med stort ansvar. Jeg innså det, og han ønsket at jeg skulle ha med meg en assistent som jeg stoler på.

FØRSTE TRENERJOBB:  Akademidirektør Alex Inglethorpe var sentral i prosessen som har gitt Gerrard ansvaret for Liverpool U18.

– Jeg møtte Tommy da vi var unge barn, og vi var lærlinger og spilte sammen for U18-laget. Vi kjenner hverandre inn og ut, og jeg har latt meg imponere av ham helt siden jeg begynte med trenerkursene her. Jeg synes han fortjener forfremmelsen fra U15 til U18, og jeg føler meg trygg med ham, forklarer Gerrard.

I tillegg har de med seg analytiker Scott Mason og keepertrener Neil Edwards i støtteapparatet.

– Spillerne er heldige

– Ettersom jeg, Tommy og Jordan er nye, følte vi det var viktig å ha noen som kjenner denne aldersgruppa sammen med oss. Vi kommer alle til å dra nytte av hverandre. Vi ble et lag i dag, og forhåpentlig vil vi være det i lang tid fremover, sier han.

– Spillerne er heldige. De innser det kanskje ikke ettersom de ikke har vært i mange andre klubber, men Liverpool er blant de beste på sportsvitenskap. Jeg er heldig som har Jordan Milsom med meg, en jeg har jobbet med i seks–sju år på Melwood. Jeg er så heldig at jeg har fått ham med i teamet; han er en mester i sportsvitenskap når det kommer til tall og å forberede spillerne til kamp.

Selv om den første dagen nok ikke var den morsomste for de unge Liverpool-spillerne, kan de vente seg en god periode med mye ballkontakt og taktiske varianter.

– Fra en spillers perspektiv, så har jeg vært der selv. Løpingen, alle testene, det er den kjedelige delen av dette, men det må gjøres. Vi må ha et grunnlag, slik at vi ser hvor de står. Ballene slippes løs i morgen. I dag handler alt om å finne ut hvordan de ligger an.

– Vi har seks eller sju treningskamper klare, noe vi ser frem til. Det er viktig for oss å prøve ut forskjellige formasjoner, systemer, bli vant til spillerne og teste dem ut på forskjellige områder i laget. Men alle, spillerne inkludert, har et øye på august, og vi kan ikke vente på den første kampen.

Del

Akademi

20.09.2017 18:31

Enige med 13-åringens familie

Liverpool FC og Premier League har i fellesskap gått med på å betale kompensasjon til Stoke City og dekke skoleutgiftene til den 13 år gamle Stoke-spilleren som ufrivillig ble klubbløs.

27.07.2017 15:25

Juniorene skal spille turnering i Sveits

Steven Gerrard tar med seg Liverpool-ungguttene til Basel kommende helg.

26.05.2017 18:39

Bare nesten for juniorene i Tyskland

Liverpool-ungguttene ble slått ut av Volksbank Cup før semifinalen.

Steven Gerrard

19.10.2017 13:04

– Ben trenger spilletid

Steven Gerrard om hvorfor han benytter Ben Woodburn som kaptein for sitt lag i UEFA Youth League.

19.10.2017 08:36

– Bobby begynner å vise sitt sanne jeg

Steven Gerrard fryder seg over utviklingen til Bobby Adekanye.

18.10.2017 14:11

– Nå blir det vanskelig å ta ut laget

Steven Gerrard ble imponert over spillerne som slo Maribor 4-1 i UEFA Youth League.

Liverpool U18

21.10.2017 14:30

U18:Ungguttene knuste West Bromwich

Steven Gerrard gutter lå under to ganger i oppgjøret på akademiet.

21.10.2017 12:18

Storseier for Gerrards gutter

21.10.2017 11:22

Lagoppstillingen til U18 mot WBA

Siste Til vår nyhetsoversikt
19.01.2018 kl 13:17

Salah har vært syk

Liverpool håper at Salah og Klavan vil trene igjen på fredag. Fortsatt usikkerhet rundt Lovren.

+
19.01.2018 kl 13:05

Klopp møter pressen før Swansea

Vi følger Jürgen Klopps pressekonferanse.

+
19.01.2018 kl 12:15

Goretzka signerte for Bayern

Jakten på den tyske midtbanespilleren er offisielt over.

+
19.01.2018 kl 11:56

Sturridge foretrekker Sevilla

Men så langt er det Inter som har vist mest seriøs interesse.

+