– Deilig å score så tidlig i sesongen

Edvard Sandvik Tagseth føler han har fått en god start på sesongen med Liverpool U18.

20. aug 2017 kl 20.49 Einar Kvande

I sin andre offisielle kamp for Liverpool U18 tegnet trønderen Edvard Sandvik Tagseth seg på scoringslista. 16-åringen fra Frosta åpnet ballet da Steven Gerrards gutter slo Blackburn 3-2 på akademiet i Kirkby i går.

– Det var deilig å score mål, ikke minst siden jeg ikke scoret noen mål under preseason, sier Eddi til Liverpool.no.

– Glen McAuley sendte i vei et skudd fra hjørnet av 16-meteren som skiftet retning i en Blackburn-spiller. Jeg hadde gått på løp på utsiden av midtstopperen, og hadde endt opp på hjørnet av femmeteren da jeg fikk ballen.

– Jeg følte meg ganske sikker på at jeg skulle score da jeg fikk ballen, men jeg måtte ta en titt på linjemannen etter at ballen lå i nota, for jeg var litt usikker på om jeg hadde gått i offside. Heldigvis hadde jeg ikke det.

Ikke 100% fornøyd

U18-laget åpnet sesongen med 1-1 i Derby forrige fredag, og derfor var seieren over Blackburn i går ekstra kjærkommen.

– Vi burde ha tatt tre poeng mot Derby også. Vi var litt skuffet etter den kampen, forteller 2001-modellen.

Han var heller ikke 100% fornøyd med kampen mot Blackburn i går, da gjestene fikk komme inn i kampen igjen mot slutten og klarte nesten å utligne.

– Andreomgang var rett og slett for dårlig av oss, slår Edvard fast.

Godt skussmål fra Gerrard

Fire poeng på de to første kampene holder til en fjerdeplass på tabellen (12 lag). Det er imidlertid jevnt, og kun Manchester City står med to seire og full pott så langt.

Manager Steven Gerrard sa i et intervju etter seieren over Blackburn seg fornøyd med poengfangsten på de to første kampene, og han ga unge Sandvik Tagseth et svært godt skussmål.

– Det er selvsagt hyggelig med så fine ord fra manageren. Jeg synes ikke det gikk så kjempebra for meg personlig mot Derby, men det fungerte mye bedre mot Blackburn.

Landskamper i Polen

Neste U18-kamp for Edvard er kommende fredag. Da kommer Newcastle på besøk til Kirkby. Etter det drar han hjem til Norge på søndag, for å slutte seg til G16-landslaget som skal spille landskamper i en turnering i Polen.

– Målsettingen i tiden som kommer er å fortsette å gjøre det bra for Liverpool U18, og få noen flere målpoeng, slår trøndergutten fast.

I tillegg til scoringen hadde han også målgivende pasning i forkant av Liverpools tredje mål i går.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]