Tre kjappe:Forsiktig optimisme

Redaksjonen tror at Adam Lallana vil bli savnet i månedene som kommer, men føler seg trygge på at Trent Alexander-Arnold vil gjøre en god figur mot Watford. Det råder forsiktig optimisme før ligapremieren.

10. aug 2017 kl 21.23 Einar Kvande

Adam Lallana er langtidsskadet og vil gå glipp av ligaåpningen. Hvor sterkt vil Liverpool savne ham?

Torbjørn Flatin:

– Ikke nevneverdig hvis Philippe Coutinho blir friskmeldt, da jeg ikke tror Lallana ville vært med i startoppstillingen til Klopp om så er tilfellet. For meg er han imidlertid «første reserve» på flere plasser og på sikt skal vi være veldig heldig med skader om det ikke vil merkes at han er borte.

Arild Skjæveland:

– Akkurat i denne kampen trur eg faktisk han ville ha starta på benken om han hadde vore speleklar, men over tre månedar vil han heilt klart bli sakna veldig. Han var fantastisk i fjor, og passar perfekt i den måten Klopp vil spele på. Med alle kampane som kjem tett var han ein av dei verste ein kunne ha mista ut med skade over så lang tid. No ser det plutseleg ganske tynt ut - og spesielt om noko skulle skje med Coutinho.

Tore Hansen:

– Lallana blir et savn, spesielt fordi kampene står i kø etter Watford og vi trenger han i stallen. Ikke minst med tanke på to viktige kvalifikasjonskamper til Champions League i ukene som kommer. Coutinho er jo også muligens ute og jeg liker ikke å starte sesongen med 2-3 skader på spillere som normalt er inne på laget. Det sniker seg ofte inn litt usikkerhet med faste spillere og ute gir mindre rom for rotasjon og bytter fremover. Det positive får være at Kent og Solanke og Sturridge viste seg frem i sommer, slik at vi totalt sett har bredde i dem. Når det er sagt er det jo ikke sikkert Lallana hadde spilt fra start i London. Men det vet bare Klopp.

Nathaniel Clyne sliter også med skade, og høyrebackplassen mot Watford vil trolig bli bekledd av Trent Alexander-Arnold. Hvordan tror du unggutten vil takle en tøff serieåpning på bortebane?

Torbjørn Flatin:

– Når du spiller en av dine beste kamper på Old Trafford, slik Trent gjorde forrige sesong, da kan du takle det meste. Alt han kan be om er å få en sjanse, og nå vil han trolig få flere kamper før Nathaniel Clyne er tilgjengelig igjen. Jeg er optimistisk på hans vegne og krysser fingrene, det hadde vært artig med en scouser inne på startelleveren igjen.

Arild Skjæveland:

– Har veldig tru på Trent. Han har sett veldig bra ut i pre-season, og eg trur han kjem til å bli ein klassespelar. Han har spelt mot tøffare motstand før, og debuterte vel i ligaen på Old Trafford. Han er nok ikkje like trygg som Nathaniel Clyne defensivt, men bidreg langt meir framover i banen.

Tore Hansen:

– Vi liker alle når unggutter fra egen stall slår igjennom og spiller på førstelaget. Trent er siste tilskuddet og har hatt en meget bra oppkjøring til sesongen. Så spørs det om han takler presset og klarer å stå frem med brystkassa når det virkelig gjelder? Watford blir derfor en stor test for ham, og gjør han jobben sin kan det bli mange kamper utover høsten. Samtidig vet vi at forsvarsspillet er et ømt punkt for laget, og det er ikke ideelt å kaste inn en rookie fra start. Likevel, ingenting vil glede de tilreisende i bortesvingen mer enn hvis Trent gjør jobben og kommer høyt på spillerbørsen etter dette oppgjøret. For meg fremstår han som uredd og klar for større oppgaver. Jeg tror han takler presset bra.

Ligaåpning mot Watford på Vicarage Road – hvordan ser du for deg kamputviklingen og hva tror du blir sluttresultatet?

Torbjørn Flatin:

– Watford har en ny manager som har handlet flere spillere i sommer. Det gir sikkert energi og entusiasme, men vil også ta tid å spille inn. Jeg vil forvente å se et Liverpool som går aggressivt ut og presse høyt med sin offensive «superfirer» i Coutinho, Mané, Firmino og Salah. Vertene vil trolig fokusere på kontringer og dødballer. Jeg håper og tror på 2-1 til Liverpool.

Arild Skjæveland:

– Eg er litt bekymra. Watford har hatt ein tendens til å starte sesongen ganske bra dei siste sesongane, og har i tillegg fått tak i ein manager som ser ut til å vite kva han driv med. Spesielt på heimebane. Eg var meir trygg på at Watford ikkje var mykje til trussel før dei kjøpte Andre Gray denne veka. Brasilianeren veit eg lite om, men Gray har vist seg skummel før. Håpar Liverpool berre går rett i strupen på Watford og drep kampen tidleg!

Tore Hansen:

– Bortebane i London var lenge noe vi slet med. Det har snudd litt, og jeg tror vi kommer til å gå ut omtrent som i treningskampene. Altså med press på ballfører og stå høyt når vi angriper. Jeg håper Salah får en bra start og en god følelse i kroppen allerede fra avspark og at samspillet fremover flyter slik vi håper. Da kan det bli moro. Spørsmålet er jo kanskje mer hvordan midtbanen fungerer i alle fasene av kampen og ikke minst om vi klarer å spille sikkert og gjerrige bakover. Noe sier meg at det kan bli mål imot, men samtidig har vi spillere med krutt i støvlene fremover som jeg har stor tro på. 3-1 til Liverpool er mitt tips på Vicarage Road.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]