Forsvarsduo ute mot Liverpool

Mauricio Pochettino må klare seg uten Jan Vertonghen og Danny Rose på Anfield.

9. feb 2017 kl 13.29 Marius Rabben

I januar pådro begge aktørene i venstresiden til Tottenham-forsvaret seg skader som holder dem ute av troppen mot Liverpool lørdag.

Vertonghen måtte ut etter en stygg vridning i ankelen mot West Bromwich (4–0) midtveis i måneden, mens Rose ble byttet ut med en kneskade borte mot Sunderland (0–0) tirsdag 31. januar.

Spurs-manager Pochettino bekrefter overfor pressen torsdag at selv om de har god fremgang på behandlingsrommet, vil ingen av dem rekke møtet med de røde til helga.

– Danny gjør det bra. Han er veldig positiv, og vi er veldig positive. Etter å ha møtt en spesialist er vi glade for vurderingen, og nå handler det bare om rehabilitering og bygge opp fitnessen for å være klar så fort som mulig. Det er godt å se ham bli bedre hver dag.

UTE:
UTE:  Danny Rose skadet kneet mot Sunderland på bortebane for ni dager siden. Han mister Liverpool-kampen.

Trippier tilbake i trening

I fraværetav de to førstevalgene spilteBen Davies venstreback mot Middlesbrough (1–0) sist, mens Eric Dier og Toby Alderweireld utgjorde stopperparet.

– Jan gjør det bra, og kanskje kan han begynne å trene med resten av gruppa neste uke.

SKADEFRI:
SKADEFRI:  Pochettino håper at Kieran Trippier er tilgjengelig mot Liverpool.

Høyreback Kieran Trippier kan imidlertid være tilbake etter å ha fått en smell i FA-cupseieren over Wycombe for snart to uker siden.

Han har måttet stå over de to påfølgende kampene, men er godt i gang med fellestreninger igjen.

– Kieran har trent bra siden begynnelsen av uka, og vi håper han vil være tilgjengelig for troppen, sier Pochettino.

I tillegg til Vertonghen og Rose er Erik Lamela (hofteskade) ute for de liljehvite på andreplass.

Lovren usikker

På motsatt banehalvdel får vi trolig et svar om Dejan Lovrens tilgjengelighet under fredagens pressekonferanse med Jürgen Klopp.

Lovren sto over bortetapet mot Hull sist grunnet et sårt kne, og ble vurdert av legeteamet for om han trengte skann etter to fridager på tirsdag.

Ragnar Klavan var heller ikke tilgjengelig mot Hull grunnet sykdom, men forventes å være klar igjen.

Fra før er Marko Grujic og Danny Ings ute med skader. Førstnevnte skal ha et håp om å returnere innen slutten av måneden. Ings er som kjent utilgjengelig for resten av sesongen grunnet nok en kneskade.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]