Ragnar er fornøyd med spilletiden han har fått

Ragnar Klavan slutter seg til Estlands landslagstropp med et smil om munnen, etter å ha blitt foretrukket som stopperpartner til Joel Matip i Liverpools tre siste kamper.

21. mar 2017 kl 11.09 Einar Kvande

Klavan skal prøve å hjelpe Estland til VM i 2018, og møter Kypros i en VM-kvalifiseringskamp kommende lørdag. Det vil bli hans landskamp nummer 117. Midtstopperen ligger på sjetteplass på listen over spillerne med flest landskamper for Estland. Det er imidlertid langt frem til førstemann, Martin Reim, som endte på 157 kamper for sitt land.

Klavan tror ikke han vil komme i nærheten av antallet til Reim.

– Jeg er 31 år gammel nå, og jeg ønsker ikke å komme i veien for unge spillere. Det vil komme en tid da de vil presse meg ut av landslaget, sier Liverpool-stopperen i et intervju med Premier League Productions.

– Forhåpentligvis vil de yngre spillerne bruke det som en motivasjonsfaktor at de kan presse meg ut av startoppstillingen til Estland.

– Jeg stiller opp når det er bruk for meg

Skader og et tett vinterprogram har ført til at Klavan har fått flere kamper for Liverpool enn mange trodde da han signerte for Anfield-klubben før denne sesongen. Stopperveteranen står bokført med 21 kamper så langt.

– Som Liverpool-spiller ønsker du å spille i Champions League. Jeg ønsker å være en viktig spiller for klubben, uansett hvilken rolle jeg får. Jeg kommer alltid til å være der for laget.

– Når det er bruk for meg, stiller jeg opp. Slik er det.

– Når manageren sier at du skal spille, så spiller du. Når han sier at du ikke skal spille, så venter du på neste sjanse. Jeg jobber hardt på treningsfeltet, vel vitende om at jeg vil få sjansen dersom jeg gjør ting riktig.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]