– Jeg skal vinne tilbake plassen gjennom hardt arbeid

Alberto Moreno innrømmer at Andy Robertson har spilt bra på venstrebacken mens han selv har vært skadet.

25. jan 2018 kl 10.50 Einar Kvande

Alberto Moreno føler fortsatt ubehag i ankelen, og vet ikke når han vil være 100 prosent skadefri. Men så snart han føler seg helt bra igjen akter spanjolen å ta opp kampen med Andy Robertson om venstrebackplassen.

Moreno var det klare førstevalget på venstrebacken frem til han skadet ankelen tidlig i desember. En skade som har holdt ham på sidelinja frem til nå.

Dette har ført til at Robertson har startet ni av Liverpools ti siste kamper.

Vil forsøke å gjenvinne plassen

– Jeg må være helt ærlig og oppriktig, og si at Andy har gjort det veldig, veldig bra, sier Moreno til Liverpoolfc.com.

– Han har levert gode prestasjoner og spilt flere gode kamper, legger han til.

– Starten på sesongen var vanskelig for ham, det er jeg sikker på. Han var ikke involvert. Det er aldri enkelt å komme inn på førstelaget midt i sesongen, men jeg synes han har håndtert det veldig bra.

Nå er Moreno selv i en situasjon der det kan bli vanskelig å gjennvinne plassen.

– Det er alltid vanskelig å få fast plass på førstelaget til Liverpool Football Club. Som en følge av skaden min har Robertson tatt vare på sjansen han fikk, og har grepet den med begge hender. Men jeg trener veldig hardt nå, og er bestemt på å gjøre alt som står i min makt for å vinne tilbake plassen min. Det vil skje gjennom hardt arbeid.

Var i sitt livs form

Moreno mener han var i sitt livs beste form før skaden stoppet fremgangen. I november kom han da også med i den spanske landslagstroppen. Derfor var det ekstra irriterende for forsvarsspilleren å bli skadet noen uker senere.

– Det finnes ikke noe gunstig tidspunkt å bli skadet på i en fotballkarriere. Det vil aldri kunne bli noe bra. Men når slike ting skjer må du bare være mentalt sterk, og fokusere på å komme tilbake så raskt som mulig.

– Jeg har aldri vært i så god form før på noe stadium av min karriere som jeg var rett før skaden. Da snakker jeg ikke bare om Liverpool, men også i Sevilla. Så skaden kom på et dårlig tidspunkt. Men slik er fotballen. Det er oppturer og nedturer. I karrieren din må du håndtere både gode og dårlige perioder. Det handler om å være sterk, og komme tilbake enda sterkere etter en opplevelse som dette. Du må jobbe enda hardere for å komme tilbake, avslutter Moreno.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]