Snakkisene før kampen:Brødreduell, manager-kjærlighet og to lag i svak form

Her er alt du trenger å vite før oppgjøret på John Smith's Stadium.

30. jan 2018 kl 13.49 Arve Corneliussen

Gini møter halvbroren

Da Gini Wijnaldum vokste opp, så han mye til moren og lite til faren. Han visste om at han hadde en halvbror, men møtte først Rajiv van La Parra da han var elleve år ettersom halvbrødrene bodde på hver sin side av Rotterdam.

Først da Wijnaldum begynte å spille for Feyenoord så de hverandre regelmessig. Da Wijnaldum var 14 og van La Parra 13, gikk de på skole sammen og trente sammen to ganger i uken.

SNAKKER IKKE OM FOTBALL:
SNAKKER IKKE OM FOTBALL:  – Folk spør meg om vi snakker om fotball, men utenom «hvordan går det?» snakker vi om andre ting. Det verste med ham er at han er for snill iblant. Noen ganger prøver folk å utnytte ham fordi han er så snill. Men han er virkelig talentfull, og er en familiemann, sier Rajiv van La Parra om sin eldre halvbror.

– Mange spille var på hans (Wijnaldum) nivå, men de kom ikke like langt. Du kan se at han har oppfylt potensialet sitt, og mentaliteten har hjulpet ham. Alt som kunne sette ham tilbake har han distansert seg fra. Nå spiller han for Liverpool, og det er fullt fortjent, sier van La Parra i et intervju med The Times, og fortsetter:

– Folk ser bare det nå. Jeg vet, og har sett fra nært hold, at han har støtt på mange hindringer på reisen. Det gjør det hele mye mer spesielt, og jeg er veldig stolt over hva han har oppnådd.

Klopp møter forloveren

Vennskapet mellom Jürgen Klopp og Huddersfield-manager David Wagner er velkjent.

Da begge to spilte for Mainz på 90-tallet, møttes den karismatiske duoen for første gang. Skal en tro Wagner, tok han Klopps spissrolle i laget og gjorde at Liverpool-manageren ble omskolert til stopper. Da Klopp giftet seg i 2005 var Wagner hans forlover. I tillegg er Klopp fadder til en av Wagners døtre.

KLOPP-KLEMMEN:
KLOPP-KLEMMEN:  David Wagner unnslipper naturligvis ikke Klopp-klemmen etter kamp – her fra en treningskamp mellom lagene sommeren 2016.

Selv var Wagner lunken på en managerkarrière etter spillerkarrièren, og studerte for å bli lærer. Inntil bestekameraten overtalte ham til å ta over Borussia Dortmunds reservelag. Klopp ville også ha Wagner med på flyet til Merseyside, men Wagner hadde da bestemt seg for at han heller ville være manager for et førstelag.

At Wagner og Klopp er bestekamerater vil være lett å spore i den tekniske sonen tirsdag kveld: Begge ikledd joggedress og briller, mens de lever seg inn i kampen på den samme, energiske måten.

Begge lag i dårlig form

Mens to tap på rad er sesongverste for Liverpool i alle turneringer, har Huddersfield tangert sesongens verste rekke i ligaen med seks kamper uten seier.

Et tap på John Smith's Stadium kan for Liverpools del føre til femteplass dersom Spurs slår Manchester United, og det kan for Huddersfield føre til at de havner å nedrykksplass dersom resultatene i de andre kampene går mot dem.

Marginene er imidlertid små – med seier kan Liverpool klatre til tredjeplass, mens Huddersfield med en god porsjon flaks kan klatre til tiendeplass.

– Begge lag trenger poengene, og det kommer vi nok til å se i kampen. Det gjør kampen veldig interessant for dem som ser på, sa Jürgen Klopp under mandagens pressekonferanse.

Stopperkjemper på begge sider

Der rekordsignering Virgil van Dijk blir en nøkkelmann for Jürgen Klopp, blir mindre kjente Christopher Schindler en nøkkelmann for David Wagner når han skal forsøke å stoppe Mohamed Salah.

Schindler, som bare kostet £2m da han ble hentet fra 1860 München for halvannet år siden, er siden blitt en av Wagners aller viktigste spillere.

NØKKELSPILLER:
NØKKELSPILLER:  Christopher Schindler blir den kanskje viktigste spilleren for Huddersfield mot Liverpool.

– Jeg må være forsiktig med hva jeg sier siden van Dijk er Jürgens spiller. Jeg tror alle vet hvilken fantastisk forsvarer han er, men for å være ærlig er det tall jeg aldri har tenkt på og aldri håndterer. Derfor kan jeg heller ikke si så mye eller bedømme noe. Forhåpentligvis kan han hjelpe Liverpool, sa Wagner da overgangen var et faktum, ifølge Liverpool Echo.

Deretter ble han spurt hva Schindlers verdi ville vært:

– 76 millioner (pund)!

– Etter min mening var han den beste midtstopperen i Championship forrige sesong, og han har vært fantastisk i Premier League.

Sjeldne møter

At Liverpool skal spille mot Huddersfield hører sjeldenheten til. Da Liverpool slo Wagners mannskap 3-0 i høst, var det 18 år siden sist lagene hadde møtt hverandre.

Før kampen i 1999 var det 27 år siden forrige oppgjør – sist gang Huddersfield scoret et mål på Liverpool var i 1962, mens sist gang Liverpool tapte et av oppgjørene var i 1959.

Når lagene nå møtes, er det første gang siden 1962 at de spiller mot hverandre to ganger i samme sesong. Inn mot kampen har Liverpool blant de beste målforskjellene i ligaen, mens Huddersfield har den nest verste:

+25 mot -22.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]