Det er ikke første gang Klopp mister en nøkkelspiller

Liverpool-manageren mistet flere viktige spillere mens han var manager i Borussia Dortmund. Les om hvordan han erstattet dem.

8. jan 2018 kl 15.26 Einar Kvande

Philippe Coutinhos overgang til Barcelona er et faktum, og Liverpool har mistet kanskje sin beste spiller. Jürgen Klopp kaster ikke inn håndkledet av den grunn. Han har befunnet seg i ligende situasjoner flere ganger tidligere.

Liverpool Echo viser til at tyskeren måtte finne seg i at spillere som Nuri Sahin, Shinji Kagawa, Mario Götze og Robert Lewandowski i tur og orden forlot Borussa Dortmund mens Klopp var manager.

Sahin var en av nøkkelspillerne da Klopp vant Bundesliga for første gang i 2011. Han forsvant til Real Madrid, og Klopp erstattet han med Ilkay Gundogan, som da var 20 år gammel. Sistnevnte etablerte seg raskt som fast inventar på Dortmund-laget til Klopp, og spilte en viktig rolle da de forsvarte Bundesliga-tittlelen i 2011/12 og i tillegg vant den tyske cupen den sesongen.

Sahins overgang til spansk fotball ble en fiasko. Han ble i august 2012 lånt ut til Liverpool, men heller ikke her lykkes han, og tyrkeren ble sendt tilbake i januar 2013. Deretter returnerte han til Dortmund, hvor han har vært siden.

Reus ble hentet fra Mönchengladbach

Shinji Kagawa var også en nøkkelspiller da Dortmund vant Bundesligaen både i 2011 og 2012. Men som Sahin lot han seg tiltrekke av en større klubb, i form av Manhcester United. Klopp svarte med å hente inn en ung, talentfull angriper i Marco Reus fra Borussia Mönchengladbach, som var med på å spille Dortmund til Champions League-finalen i 2013. Der ble det dessverre tap for Bayern München.

For Kagawa ble det ingen suksess i Premier League, og han returnerte til Tyskland i august 2014.

Mario Götze var den neste gode spilleren som Klopp mistet. En egenavlet spiller som gikk til Bayern München i 2013. Det var et hardt slag for Klopp, som førte til at han gikk ut på markedet og snøt Liverpool for Henrikh Mkhitaryan. Pierre-Emerick Aubameyang ble også handlet inn den sommeren, sammen med forsvarsspilleren Sokratis Papastathopoulos. Alle tre ble viktige spillere for Dortmund, selv om de endte sesongen 19 poeng bak Pep Guardiolas Bayern og tapte for Real Madrid i kvartfinalen i Champions League.

Götze returnerte til Dortmund i 2016, og har slitt med en muskelsykdom siden mars 2017.

SUKSESS
SUKSESS  Robert Lewandowski er den eneste av nøkkelspillerne Jürgen Klopp har solgt som har hatt stor suksess i sin nye klubb.

I 2014 mistet Klopp toppscoreren Robert Lewandowski til Bayern München. En av hans beste signeringer for Dortmund. Hans siste kamp for Dortmund kom i den tyske cupfinalen i 2014, som endte med tap, ironisk nok for Bayern.

Denne gangen brukte Klopp pengene på den italienske landslagsspilleren Ciro Immobile, uten at det ble noen suksess. I tillegg kom Adrian Ramos, Shinji Kagawa, Nuri Sahin og Mattias Ginter inn porten. Dortmund endte som nummer sju i Bundesliga, og tapte den tyske cupfinalen for Wolfsburg. Immobile gjorde bare tre Bundesligamål og Ramos to. Det var Aubameyang som tok over rollen til Lewandowski, og bidro med 23 mål i alle turneringer.

Dette ble Klopps siste sesong som Dortmund-manager. Han annonserte sin avgang på en pressekonferanse i april 2015.

For Lewandowski fortsatte suksessen i Bayern, hvor han har gjort 131 mål på 173 kamper, og har vunnet Bundesliga i tre sesonger på rad.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]