Satser hardt i ny turnering

Premier League Cup er en ny turnering på U18-nivå. Steven Gerrard vil stille et sterkt mannskap i dagens kvartfinale mot Tottenham.

10. jan 2018 kl 10.28 Einar Kvande

I gruppespillet gjorde Steven Gerrards mannskap 13 mål i seiere over Middlesbrough, West Ham og Sunderland, og nå er de klare for en prestisjefull kvartfinale i Premier League Cup.

– Dette er en stor kamp. Tottenham er en fantastisk klubb, og vi vet de tar juniorfotballen veldig seriøst. De har Scott Parker i en lignende rolle som meg, og det bidrar til litt ekstra krydder for den nøytrale tilskuer, sier Gerrard til Liverpoolfc.com.

– Vi har spurt våre gutter om de ønsker å bli store spillere eller bare normale spiller. Store spillere ønsker å spille i store kamper. De ønsker å teste seg selv mot de beste, og de ønsker å levere varene i store cupkamper, så dette er beskjeden vi gir foran en kamp som denne.

– På dette nivået blir det ikke mye viktigere enn å møte Tottenham i en kvartfinale i Premier League Cup, borte på deres treningsanelgg, som er et strålende miljø for fotball.

– Jeg gleder meg til utfordringen fra et trenerståsted, og håper mine spillere ser frem til å levere en god kamp for oss.

Ny turnering av året

For flere av spillerne i Gerrards stall vil dette bli deres første møte med cupfotball. Oppgjøret skal avgjøres i dag, med ekstraomganger og straffespark-konkurranse om nødvendig.

– Du trenger utfordringer som dette for å utvikle deg. I alderen 16-18 år må du teste deg selv ved å spille mot topplag og toppspillere. Du trenger også viktige turneringer. Dette er første året det arrangeres en Premier League Cup på U18-nivå, så dette er en bonusturnering for oss, sier U18-manageren.

– Vi tar turneringen seriøst, og vi ønsker å avansere til semifinalen. Vi kommer til å stille med et sterkt lag. Jeg tror det blir en fantastisk kamp, og vi gleder oss, avslutter Gerrard.

Kampen i London har avspark klokken 12.00 i dag.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]