Spiller kvartfinale onsdag

Steven Gerrards U18-mannskap er i kvartfinalen i Premier League Cup.

9. jan 2018 kl 12.00 Einar Kvande

Steven Gerrards U18-lag spiller borte mot Tottenham i kvartfinalen i Premier League Cup onsdag. En kamp som sparkes i gang klokken 12.00 norsk tid.

Gerrard er veldig godt fornøyd med sesongen så langt, ikke minst siden laget hans er ubeseiret i ligaspillet, hvor de topper tabellen.

– De første 5-10 kampene var vanskelige, for vi spilte hver eneste kamp uten en naturlig høyreback. Vi måtte bruke ulike systemer og formasjoner, og vi ga flere spillere muligheten til å spille ute av posisjon. Guttene var profesjonelle og gjorde jobben for oss, siteres U18-manageren av Liverpoolfc.com.

– Nå, for første gang siden jeg tok denne jobben, har jeg ikke problemer før jeg skal ta ut laget.

Viktige kamper på rad og rekke

– Vi skal nå opp mot Tottenham i kvartfinalen i Premier League Cup, vi skal møte Arsenal i FA Youth Cup på Anfield, og UEFA Youth League starter også opp igjen i februar, så jeg har fortalt spillerne at de spiller for sine plasser nå.

– Dersom de ønsker en plass i startoppstillingen må de vise det hver eneste dag på trening. Jeg tror vi får prestasjoner som den mot Blackburn i helgen fordi alle ønsker å være inne på laget i disse store kampene vi har foran oss, og det er hyggelig å se.

U18-laget vant hele 6-1 i Blackburn, noe som fikk Gerrard til å ta frem superlativene.

– Jeg var veldig stolt over guttene på lørdag. Det var en sterk prestasjon.

– Som trener lurer du alltid på hvordan juleferien vil slå ut for disse spillerne i den første kampen på nyåret. Vi spilte borte mot Blackburn en veldig kald morgen, og gressmatta var slett ikke god. Men alle spilte strålende. Førsteomgangen var kanskje vår beste for sesongen i form av energi og kreativitet.

Tilbake etter ryggskade

På lørdag hadde Gerrard høyreback Neco Williams tilbake, da han kom innpå etter en times spill. Forsvarsspilleren spilte sine første minutter etter flere måneder på sidelinja med ryggproblemer.

– Neco er en fin fyr, som spilte veldig bra for U18 forrige sesong, da han bare var 15-16 år gammel. Så jeg forventer store ting fra ham i siste halvdel av sesongen, sier Gerrard.

– Han var uheldig som fikk et stressbrudd i ryggen på preseasons første dag. Han hadde bare jogget i 100 meter den første treningsdagen da han fikk skaden. Det gjorde at han mistet første halvdel av sesongen.

– For øyeblikket handler det bare om å komme i form for Neco. Han må holde seg skadefri og få minutter på banen. Han inngår så absolutt i mine planer fremover. Jeg liker ham virkelig både som type og spiller, og jo raskere han er 100% igjen jo bedre er det.

Tagseth og Dixon-Bonner er viktige

Edvard Tagseth og Elijah Dixon-Bonner spiller sentralt på midtbanen for Gerrards lag. En duo scouseren er veldig godt fornøyd med.

– Jeg kan ikke skryte nok av dem. De er veldig viktige for oss i det systemet vi spiller. De er veldig stabile, og har slukket masse branner for oss ved å jage over hele banen, og vinne både første- og andreballer. De takler og løper fra boks til boks.

– Jeg setter også stor pris på spillere som Curtis Jones, Liam Millar, Glen McAuley og Rafael Camacho. Dette er spillerne som stjeler overskriftene, om du vil. Men vi gjør det alltid klart i garderoben at disse spillerne kunne ikke ha gjort det de gjør om det ikke hadde vært for de to andre. Elijah og Eddi beskytter også forsvarsrekka. Du må ha alle bitene på plass i puslespillet, og de to på midten leverer virkelig varene.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]