Dette skriver avisene etter tapet i FA-cupen«Dette var det sterkeste laget Klopp kunne ha valgt, og ingen av spillerne hang med»

VAR, håpløst forsvarsspill og mangelen på Coutinho-erstatter er tema i avisene.

28. jan 2018 kl 10.56 Arild Skjæveland

James Pearce, Liverpool Echo

Fortet har falt. Liverpools rekke ubeseiret på hjemmebane tok slutt, etter ni måneder. Heller enn å slå tilbake fra den forferdelige kampen mot Swansea tidligere i uken, leverte Jürgen Klopps lag en enda svakere prestasjon. Dette var en helt grusom kamp.

FA-cupen var Liverpools beste sjanse til å stoppe deres vonde periode på seks år uten troféer, men den muligheten ble kastet bort. Nedrykkstruede West Brom, som kun har vunnet én Premier League-kamp siden august, fortjente sin plass blant de 16 siste lagene.

For tredje strake sesong under Klopp, røk laget ut i fjerde runde. Denne gang er det verre enn de to forrige gangene laget røk, mot West Ham og Wolverhampton, på grunn av spillerne som ble brukt. Dette var ikke noe B-lag fullt av unggutter. Dette var det sterkeste laget Klopp kunne ha valgt, og ingen av spillerne hang med. Det var mangel på dynamikk, ro og grunnleggende organisering.

Defensivt var det en marerittforestilling. Van Dijk, som var helten fra kampen mot Everton i forrige runde mot Everton, hadde en kveld han vil glemme. Joel Matip ved hans side var ikke bedre. Det virket ikke å være noen kommunikasjon.

Klopp sine uttalelser om at han allerede har en bred nok stall virker som tomme ord etter to så stygge tap. Hovedpoenget er at Liverpool har solgt sin beste spiller denne måneden, uten å erstatte ham. Det er noe som ikke stemmer.

Supporterne ønsker å se ambisjoner, og lagets sesong, som nå handler om å bli blant topp fire og gå så langt som mulig i Champions League, kan avhenge av det. Philippe Coutinho var en matchvinner, og Liverpool har bare ikke nok av dem for øyeblikket.

Les hele i Liverpool Echo.

Ian Whittell, The Sunday Times

Jürgen Klopps ulykkelige forhold til FA-cupen fortsatte, da Liverpool røk ut av turneringen i fjerde runde for tredje sesong på rad. Men måten dette tapet kom på vil leve lenger i minnet, av andre grunner enn tyskerens svake resultat i turneringen.

På tre avgjørende situasjoner i den kaotiske førsteomgangen brukte dommer Craig Pawson VAR-systemet. Alle tre gangene virker det til å være riktig avgjørelse, med å tillatte ett mål, annullere ett mål, og gi et straffespark. Men bak statistikken av de åtte gangene systemet ble brukt, ligger diskusjonen om verdien av VAR, som går langt over om det var riktig avgjørelse.

Det var dumt, for fotballen spilt mellom stoppene fra Andre Marriner i et lukket mørkt rom i vest-London var engasjerende nok. De fire gangene i den første omgangen Pawson snakket med sin dommer i studio, vil to dratt frem som eksempel når det skal diskuteres om systemet skal kunne brukes.

Les hele i Sunday Times (krever innlogging).

Simon Mullock, The Mirror

Kanskje det at dommere skal ta riktige avgjørelser ikke er så viktig som det har blitt bygd opp til å være. Med avspark kl. 20.45. lørdag kveld, med VAR i bruk på Anfield for første gang, skulle dette være FA-cupen i 21. århundre. Det vi fikk var forvirring, kaos og en kamp som gjorde at spillere og supportere klødde seg i hodet.

Det var ikke Pawsons feil. Han brukte teknologien han hadde tilgjengelig. Og de som insisterer på at å gi dommerne så mye hjelp som mulig er den eneste veien fremover, vil si at det fungerte.

Avgjørensen tatt 200 miles unna i et studio i London av VAR-dommer Andre Marriner, der han annullerte Craig Dawsons mål for offside var korrekt. Det var også avgjørelsen om at Jake Livermore tok Mo Salah og laget straffespark, etter at han hadde sett det igjen på TV på sidelinjen.

Men dersom det ikke kommer en mer effektiv måte å bruke systemet, så var dette kvelden da NFL overtok i vår nasjonalsport. Det er synd at en så stor kveld for West Brom kun vil bli husket av feil grunner.

Les hele i The Mirror.

Andy Hunter, The Guardian

VAR ønsket å ta all oppmerksomheten, men West Bromwich ville ikke ha det slik. «Nice one Ciryille» sang borteseksjonen da de sikret seg en strålende seier, og hyllet sin nylig avdøde helt Regis. Hans gamle klubb utmerket seg, mens Liverpool vaklet – og røk ut av 4. runde for tredje sesong på rad under Jürgen Klopp.

Tapet gjør at Klopp sitt håp om sølvtøy denne sesongen kun er i Champions League. Det viste også at lagets svakheter ikke forsvinner med å bruke 75 millioner pund på Virgil van Dijk. Han var en av mange Liverpool-spillere som hadde en svak kveld, noe en ikke trodde da Firmino på nydelig vis chippet inn ledelsen.

Albions sentrale midtbane med Grzegorz Krychowiak og Gareth Barry dominerte, mens Rodriguez høstet godene.

Liverpool våknet først etter at Klopp gjorde et trippelbytte i den andre omgangen. Salah ga Anfield håp da han scoret etter Trent Alexander-Arnolds innlegg som traff Firmino, men det kom ingen utligning. «Albion forsvarte seg helhjertet. Jeg liker ikke å si det, men de forjente det», sa Klopp.

Les hele i The Guardian.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]