FA starter etterforskning av Holgate og Firmino

Spillere og dommere må inn for å forklare seg.

8. jan 2018 kl 00.11 Arild Skjæveland

Roberto Firmino og Mason Holgate skal begge intervjues av FA den kommende uken, før fotballforbundet bestemmer seg for om de skal straffe de to spillerne. Det rapporterer John Cross i The Mirror.

Også medspillere og de to dommerne skal inn for å forklare seg, og begge klubber være behjelpelige for å få full klarhet i saken.

Madley hørte det ikke

Evertons unge forsvarsspiller Mason Holgate dyttet Roberto Firmino over reklameskiltene på Main Stand like før pause i fredagens Merseyside-derby. Brasilianeren tente på alle plugger, og konfronterte engelskmannen. Holgate anklaget så brasilianeren for rasisme.

Ifølge Cross i Mirror har dommer Bobby Madley inkludert hendelsen i sin kamprapport, men hørte ikke slikt språk bli brukt i konfrontasjonen. Han har gjort det klart at han ville ha vist ut Firmino dersom han hadde hørt det.

Liverpool har ikke kommet med noen uttalelser etter pressemeldingen fredag kveld, men en kan anta at denne prosessen er grunnen til at Firmino ble avbildet på Kypros med sin kone i helgen, mens resten av førstelagstroppen er i Dubai. Trolig har angriperen fått noen dager fri.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]