Før kamp i motstanderleiren:– Før hadde klubben en rød tråd - nå er det lapskaus

Men det er bedring å spore for waliserne med en ny manager på plass.

21. jan 2018 kl 17.09 Arve Corneliussen

– Swansea har sett bedre ut med ny manager. Det er det ingen tvil om, men jeg synes de er ganske svakt besatt. Spesielt fremover. Verken Bony, Ayew eller Abraham har scoret nok mål, og det de savner aller mest er en målscorer, sier TV 2s fotballkommentator Kasper Wikestad.

I Premier League er Swansea laget som har scoret desidert færrest mål, med bare 14 scoringer på 23 kamper. Den dystre statistikken står i sterk kontrast til hva publikum er blitt vant med på Liberty Stadium, der Brendan Rodgers' nyopprykkede lag i sin tid fikk tilnavnet «Swanselona».

SWANSEA WAY:
SWANSEA WAY:  – Du kan se at Swansea ikke spiller slik lenger. Vi som har vært her lenge, snakker alltid om det. Det var derfor vi hadde suksess. Hvorfor forandrer vi det? Det er mitt eneste spørsmål. Jeg vet at vi har andre spillere nå, og har hatt andre managere. Men filosofien til klubben burde være den samme. Det er den ikke, sa Ángel Rángel i et intervju med Independent i desember.

I desember medga Ángel Rángel, som har vært med på hele reisen fra League One, at laget ikke spiller etter «The Swansea Way» lenger i et intervju med Independent.

Wikestad forklarer endringen med de hyppige managerskiftene.

– Laget lekker litt bakover, og er heller ikke bra nok fremover. De er et lag som er preget av at de har hatt veldig mange managere på kort tid. Før hadde de en veldig rød tråd i klubben, men nå fremstår det som en lapskaus med gjennomtrekk av både spillere og managere, konstaterer Wikestad, og legger til:

– De har heller ikke klart å erstatte Sigurdsson og Llorente, som egenhendig reddet dem i fjor. For meg er Swansea det svakeste laget i Premier League.

Forventer defensivt spill

Carlos Carvalhal tok over manageransvaret i Swansea etter de ble nedsablet på Anfield på Boxing Day. Portugiseren har ledet laget i fem kamper, der det eneste tapet er for Tottenham.

– Swansea vet nok at det går an å score på Liverpool, men jeg tror ikke de kommer til å rase i angrep. De kommer nok til å ligge lavt med tanke på kontringsstyrken til Liverpool, prøve å være tunge og konsentrerte på dødballer, spår Wikestad.

Steven Carroll, redaktør for supportermagasinet Swansea Oh Swansea (SOS), er av samme oppfatning.

– Jeg forventer at vi går ut forsiktig og tar det derfra. Vi gjorde det samme mot Spurs, så jeg ser for meg noe lignende på mandag. I den kampen gikk vi mer for det i andre omgang, forteller Carroll, og tilføyer:

– Vi tar litt flere sjanser fremover under Carvalhal, og resultatene har forbedret seg. Under Paul Clement var vi veldig forsiktige.

– Vi er et dårlig lag

Carroll ser alt annet enn lyst på tabelljumboens sjanser mot Liverpool.

– Vi er et dårlig lag, som tabellen forteller oss. Dere kommer til å dominere midtbanen. Defensivt er vi heller ikke særlig sterke, så jeg forventer at Liverpool har veldig mye ball og skaper masse sjanser dersom de spiller opp mot sitt beste, sukker SOS-redaktøren.

UTEN SELVTILLIT:
UTEN SELVTILLIT:  Tammy Abraham, som Swansea har på lån fra Chelsea, imponerte i starten av sesongen og scoret fire mål på sine åtte siste kamper. Han har imidlertid ikke scoret siden oktober, og er attpåtil usikker til mandagens kamp. – Han er en god spiller og du kan ikke klandre ham for å ikke prøve, men han spiller uten selvtillit, sier Steven Carroll.

I likhet med Wikestad mener Carroll den største årsaken til at waliserne ligger nederst på tabellen er angrepsstyrken i laget.

– At vi solgte våre beste spillere og ikke erstattet dem er det største problemet. Vi har gjort det noen sesonger på rad, og betaler prisen for det nå. I tillegg angrep vi ikke under Clement, og da scorer du ikke mål, sier waliseren.

Han trekker frem Wilfried Bony som lagets største trussel, selv om ivorianeren bare har scoret to mål på tolv kamper i ligaen.

– Dersom vi klarer å servere ham, er han den farligste spilleren i laget. Samtidig er Jordan Ayew en å se opp for, som har fire mål på sine sju siste kamper.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]