Tallene etter OX sin overgang: Gikk ned 60.000 pund i uka for å bli Liverpool-spiller

Etter en vanskelig start har Alex Oxlade-Chamberlain begynt å spille seg inn i folks hjerter.

20. jan 2018 kl 11.39 Arve Vassbotten

Alex Oxlade-Chamberlain mente han ikke ble brukt i sin beste posisjon i Arsenal, og gikk derfor til Liverpool for 60.000 pund mindre enn det han ble tilbudt i sin forrige klubb.

Arsenal var forberedt på å betale han 180.000 pund i uka, mens han takket ja til 120.000 i uka i Liverpool.

Etter en vanskelig start på Anfield-karrieren, blir det mer og mer tydelig at 24-åringen valgte rett med å ta lønnskuttet.

Hva spilleren har hatt å tilby har vist seg gradvis fra den forferdelige 5-0-kampen mot Manchester City i september, som var hans første, til forrige søndags kamp mot samme lag som endte med seier og der OX scoret det første målet og ble kåret til Liverpools beste spiller.

Mye mer effektiv

På seks år under Arsene Wenger scoret Alex Oxlade-Chamberlain til sammen ni mål i Premier League.

Han scoret to mål i 2011-2012, ett mål i 2012-2013, to mål i 2013-2014, ett mål i 2014-2015 og ett i 2015-2016, og to i 2016-2017.

På 20 kamper under Jürgen Klopp har han scoret tre mål allerede, til tross for bare åtte kamper fra start og 12 som innbytter i Premier League. Det er flere mål enn han har scoret på sine 71 siste kamper for Arsenal, da riktignok mest som vingback.

I tillegg scoret han i Champions League mot Maribor.

Presise dødballer

Han har også vist fram en god dødballfot de siste ukene.

Han la corneren som Virgil van Dijk scoret på mot Everton, og frisparket Ragnar Klavan scoret på i overtiden mot Burnley. Totalt har han tre assist i Premier League og en i FA-cupen.

  Også statistikken for driblinger er bedre enn den har vært tidligere i karrieren. 62,9 prosent av driblingene har han lyktes med, ifølge Daily Mail. Og han har driblet 62 ganger, som allerede er flere enn han gjorde i tre av seks sesonger i Arsenal.

  – Han er i veldig god form. Jeg liker det jeg ser. Han har et enormt potensial. Det er nesten helt utrolig, for det er fortsatt mye han ikke har fått vist frem. Han er fortsatt helt i startfasen her, og jeg liker det jeg ser. Han har en vidunderlig pakke, det må jeg si, sa Klopp for noen uker siden.

  – Det går veldig bra nå. Jeg nyter tilværelsen nå. Vi er i god form, og har fått noen gode resultater, noe som alltid er til hjelp. Det er en veldig god stemning i klubben nå, så dette er et fint sted å være. Jeg føler jeg har funnet meg til rette, og jeg føler meg komfortabel sammen med de andre spillerne. De har alle ønsket meg velkommen, og jeg føler meg som en del av gruppen. Når du føler deg komfortabel i miljøet du er i, begynner det å vises ute på banen, og det er enklere å prestere opp mot ditt beste. Det er hvor jeg er i øyeblikket, men det er fortsatt mye rom for forbedringer, og jeg må bare presse meg selv til å få det ut, sa spilleren selv før møte med Manchester City.

  Det er bare å vente spent på fortsettelsen.

  Har du innspill til journalisten?
  [email protected]