– Klopp hjalp meg gjennom den vanskelige tiden

Alex Oxlade-Chamberlain forteller hvordan Jürgen Klopp hjalp ham med å finne seg til rette i Liverpool.

12. jan 2018 kl 09.07 Einar Kvande

Endelig føler Alex Oxlade-Chamberlain seg hjemme hos Liverpool FC. Sommerkjøpet fikk en tøff start på Liverpool-karrieren, men spilleren selv føler nå at den vanskelige perioden er historie.

– Det går veldig bra nå, uttaler den tidligere Arsenal-spilleren til Liverpool Echo.

– Jeg nyter tilværelsen nå. Vi er i god form, og har fått noen gode resultater, noe som alltid er til hjelp. Det er en veldig god stemning i klubben nå, så dette er et fint sted å være, legger han til.

– Jeg føler jeg har funnet meg til rette, og jeg føler meg komfortabel sammen med de andre spillerne. De har alle ønsket meg velkommen, og jeg føler meg som en del av gruppen, fortsetter mannen som kostet Liverpool 35 millioner pund.

– Når du føler deg komfortabel i miljøet du er i, begynner det å vises ute på banen, og det er enklere å prestere opp mot ditt beste. Det er hvor jeg er i øyeblikket, men det er fortsatt mye rom for forbedringer, og jeg må bare presse meg selv til å få det ut.

Når du føler deg komfortabel i miljøet du er i, begynner det å vises ute på banen.Alex Oxlade Chamberlain

Trengte en ny utfordring

Oxlade-Chamberlain følte virkelig behov for en ny utfordring etter seks år i Arsenal. Han hadde et lukrativt tilbud fra Chelsea, men sjansen til å jobbe under Jürgen Klopp ble utslagsgivende for at han valgte Liverpool. Jordan Henderson hadde også noen ord med i laget.

– Det var en grunn til at jeg kom hit. Jeg følte jeg trengte en forandring, og en ny utfordring. Liverpool virket som et spennende lag å spille for. De spilte veldig spennende fotball, takket være noen veldig talentfulle spillere. Angrepsstilen deres tiltalte meg også.

– Manageren var også en viktig faktor. Jeg kjente guttene på laget, og jeg visste jeg kunne snakke med dem. Jeg har snakket med Hendo om Liverpool opp gjennom årene, så jeg visste hva jeg gikk til. Historien til klubben var også veldig attraktiv. Så da jeg fikk sjansen, føltes det som den eneste riktige avgjørelsen for meg.

– Da jeg gikk gjennom døren visste jeg hva jeg hadde i vente. Jeg kom til et nytt miljø, men jeg skjønte fra første minutt at her kunne jeg utvikle meg. Jeg tror fortsatt at jeg kan det.

– Jeg kan utvikle meg og forbedre meg. Jeg kom hit for å presse meg selv til å nå et nytt nivå i et nytt miljø. Jeg ønsker å få det beste ut av meg selv og min karriere. Liverpool er en klubb jeg tror kan oppnå gode ting og vinne ting. Dette matcher mine ambisjoner. For meg er dette den perfekte klubben.

En annen spillestil

I startfasen var imidlertid livet i Liverpool tøft for 24-åringen. Klopp beroliget ham imidlertid, og sa at han bare trengte litt tid på treningsfeltet til å venne seg til en annen spillestil. Det ble lite spilletid de første månedene. Han startet ikke en Premier League-kamp før i november.

– Det var mye snakk om dette. Jeg forsøkte bare å konsentrere meg om å finne meg til rette. Det var mye støy rundt det som skjedde, og det kan gjøre ting litt vanskelig. Det er vanskelig å finne seg til rette når folk ikke gir deg tid til tilvenning.

– Det var en utfordring for meg, men jeg tok den med glede. Jeg brydde meg ikke om hva folk sa, for jeg visste at jeg ville klare det. Dette skjer med mange spillere, og er en del av spillet. Så snart du kommer over kneika og klarer å fokusere, får du også mer spilletid. Der føler jeg at jeg er nå.

En viktig støttespiller

Klopp var en viktig støttespiller i hele den vanskelige perioden.

– Jeg ønsket å spille så mye som mulig fra dag en av. Så jeg forsøkte å gjøre mitt beste, så jeg la press på manageren til å måtte ta meg med på laget. Jeg er ikke typen som slår inn dørene. Jeg visste at manageren ønsket at jeg skulle lære meg måten han ville at vi skulle spille på. Hvordan jeg kunne gjøre best nytte for meg på laget. Jeg visste dette ville være en prosess.

– Selv i den perioden hvor jeg ikke fikk spille så mye som jeg ønsket, respekterte jeg at jeg var den nye spilleren som hadde mye han måtte lære seg. Så jeg konsentrerte meg om akkurat det. Sakte men sikkert fikk jeg foten innenfor døren, og begynte å få mer spilletid.

– Jeg tillot ikke meg selv å tenke negativt i denne tidlige fasen. Jeg tenkte aldri at jeg hadde valgt feil.

– Manageren har vært strålende helt siden jeg kom hit. Han er veldig positiv, og en type som gir spillerne selvtillit.

– Han har vist at han har stor tillit til meg, selv etter prestasjoner som jeg ikke har vært fornøyd med. Han nevner det som har vært bra, og oppmuntrer deg hele tiden på ting du må forbedre deg på. Han er flink med mennesker. Han spør om familien din, hvordan det går, hvordan det er å bo her, og slike ting. Når du får et slikt forhold til noen, spesielt på et profesjonelt nivå, blir alt mye enklere. Du lærer bedre. Han vil fortsette å hjelpe meg slik at jeg utvikler meg ytterligere.

Uvant

Oxlade-Chamberlain har nå startet 10 kamper for Liverpool i alle turneringer, og har 15 innhopp fra benken. Forskjellen fra Arsenal har vært merkbar.

– Det er mange ting som er litt annerledes. Når du har vært vant til å gjøre ting på en bestemt måte i seks år, blir det naturlig for deg. Når en ny manager ber deg gjøre noe annet, handler det om å forandre på vanene du er blitt vant med. Det kan være vanskelig.

– Den største forskjellen har vært hvordan denne manageren liker å stoppe spillet og ta tak i situasjoner med en gang, og hvordan denne manageren liker å angripe er også litt forskjellig fra hvordan min forrige manager likte å angripe. Men det ene er kanskje ikke mer riktig enn det andre.

– Når et lag og en manager er i harmoni, og du får en spiller som kommer inn og gjør det litt annerledes, brytes hele kjeden og ting fungerer ikke. Vi presser høyt, og dersom en person ikke gjør dette riktig er alle andres arbeid bortkastet. Det var små ting som dette jeg måtte lære meg, og det kan ta litt tid.

City

Oxlade-Chamberlain startet både mot Burnley og Everton, og nå står Manchester City for tur på søndag. London-gutten husker fortsatt med gru Liverpool-debuten - 5-0 tapet for City på Etihad i september.

– City er menneskelige de også. De har ikke tapt mange kamper, men det skal selvsagt gå an å slå de. Vi har fordelen av å spille på Anfield. Vi har alltid tro på at vi skal vinne på hjemmebane. Det har jeg følt helt siden jeg kom hit.

– Da jeg kom til Anfield som bortespiller, visste jeg alltid at vi ville få en vanskelig kamp, uansett hvor god form laget ditt var i. Når vi får fansen i ryggen og vi spiller opp mot vårt beste, blir det en tøff ettermiddag for alle vi møter. Vi vet vi kan slå City. Men vi må ha en god dag. Vi må forsvare oss godt og angripe slik vi vet vi kan. Vi har alt som skal til for å vinne denne kampen, avslutter Oxlade-Chamberlain.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]