KLAR:  I august ble det klart at Naby Keïta er Liverpool-spiller fra neste sesong. Nå jobbes det i kulissene med å få overgangen på plass i januar, melder både britisk og tysk presse.

Svarer på Murphys Keïta-kritikk:– Skjønner ikke hvordan det er mulig å si noe sånt

Naby Keïta har ikke spilt på sitt aller beste denne høsten, men Liverpool-supporterne bør likevel håpe på en januar-overgang, mener Bundesliga-ekspert.

Tidligere denne uken sådde Danny Murphy, som har 249 kamper i helrødt, tvil om hvorvidt Naby Keïta virkelig er svaret Jürgen Klopp trenger sentralt på midtbanen i kjølvannet av Coutinho-overgangen. 

– Jeg er ikke sikker på ham (Naby Keïta, journ. anm) fra det jeg har sett, sa Murphy i Sky Sports' studio gjengitt av Liverpool Echo, og fulgte opp: 

– Han er åpenbart veldig atletisk, og har mange kvaliteter. Slik Jordan Henderson har – profesjonell, en god atlet og gjør jobben sin veldig, veldig bra. Men han er ikke kreativ nok dersom du skal kjempe om trofeer, sa midtbanespilleren, og etterlyste spillere som Gerrard, Alonso, Souness og Mascherano. 

Petter Bø Tosterud, som kommenterte Bundesliga for Eurosport inntil kanalen mistet rettighetene, forstår lite av Murphys utspill. 

– Jeg skjønner ikke hvordan det er mulig å si noe sånt. Danny Murphy kan umulig ha sett mye av ham. Keïta er en spiller som begeistrer og er morsom å se på, slår Tosterud fast. 

Dribler mest i Bundesliga

Eurosport-kommentatoren tilføyer at Keïta scorer høyt på en rekke offensive statistikker – deriblant antall driblinger. 

Med 3,5 vellykkede forbipasseringer per kamp er guineaneren driblekongen i Bundesliga, viser Opta-tall. Til sammenligning er det bare Eden Hazard og Wilfried Zaha som dribler oftere enn ham i Premier League, mens Arthur Masuaku dribler like ofte. 

– Keïta er en spiller som er veldig vanskelig å sammenligne med andre. Han er veldig kreativ, god med ball og flink til å sette fart fremover. Han setter lagkamerater i gode scoringsposisjoner, og kan fosse inn i 16-meteren og dundre til med flotte scoringer. I tillegg er han en god ballvinner. Han har det meste du har lyst til å å se i en midtbanespiller, sier Tosterud, og fortsetter: 

– Han er en spiller med en veldig offensiv tankegang, som er morsom å se på og lett å like. 

KOMPLETT:  Petter Bø Tosterud mener det er vanskelig å peke på hva som er Naby Keïtas svakheter.

Slik har Keïtas høst vært 

Forrige sesong scoret 22-åringen åtte mål og slo sju målgivende pasninger i Bundesliga. Denne sesongen er det bare blitt to fulltreffere og én målgivende pasning. 

I tillegg har han pådratt seg tre røde kort, fordelt på ligaen, cupen og for landslaget. Da overgangsspekulasjonene stod på som verst i sommer, havnet han i klammeri med en lagkamerat på treningsfeltet. 

Selv om tallene ikke er de samme, mener Tosterud røde supportere ikke har noen grunn til å uroe seg. 

– Han var ikke helt på topp i starten, men jeg tror det kan ha sin forklaring med at det sikkert var tøft for ham med alt hysteriet i sommer. Utover i sesongen har han vist at den sesongen han hadde i fjor ikke var noe blaff – han ser fremdeles ut som en spiller på et veldig høyt nivå, forteller han. 

– Spillet har nok vært litt svakere i år, men i fjor var han helt outstanding. Det RB Leipzig gjorde forrige sesong, ved å være et nyopprykket lag som spilte så fantastisk fin fotball, fikk folk til å gni seg i øynene – jeg vil ikke si Keïta er en dårligere spiller i år, men at du fikk en litt mer wow-effekt i fjor. Han er fremdeles en spiller på et ekstremt høyt nivå. 

Tror på Keïta-overgang i januar

For tiden spekuleres det voldsomt i både tysk og britisk presse om at Keïta kan ta turen til Merseyside fem måneder tidligere enn forventet. 

Ifølge James Pearce i Liverpool Echo er det planlagt samtaler om en avtale som vil gagne begge parter, mens Leipzig-trener Ralph Hassenhüttl utelukker at midtbanespilleren kan forlate klubben i løpet av januarvinduet. 

– Det er vanskelig å tyde hva som blir utfallet av dette. RB Leipzig er som klubb alltid tydelig media på at det er dem som har makten, og de er beinharde når det gjelder salgspolitikken. Samtidig har Keïta sannsynligvis et ønske om å dra til Liverpool så fort som mulig, sier Tosterud, og fortsetter: 

– Keïta har antageligvis et ønske om å dra til Liverpool så fort som mulig, og har gjerne ikke den samme respekten i spillergruppen som han hadde tidligere. Overgangen kan selvfølgelig skje, selv om klubben benekter det. 

– Det kan være et forhandlingsutspill fra Leipzig for å tyne enda mer penger ut av en avtale for en spiller som allerede er solgt. Jeg tror det kan være muligheter, men det drar sikkert ut til Deadline Day før man får en endelig avklaring, spår han. 

Del

Danny Murphy

11.10.2016 16:58

Se scoringer og høydepunkt fra møter med erkerivalen:Fem minneverdige øyeblikk mot Man Utd

Vi lader opp til mandagens storkamp.

Naby Keita

18.01.2018 23:29

Keitas rolle i Leipzig

15.01.2018 11:47

– Avviste å betale £20M ekstra for å få Keita nå

14.01.2018 14:12

Legger alle spekulasjoner døde

RB Leipzig slår fast at Naby Keita blir hos dem ut sesongen.

RB Leipzig

15.01.2018 11:47

– Avviste å betale £20M ekstra for å få Keita nå

13.01.2018 18:20

Hevder at Liverpool ikke har tatt kontakt

12.01.2018 23:26

Avviser Keïta-enighet

James Pearce kommer med Keïta-oppdatering etter de siste spekulasjonene, og har ikke tro på Sánchez-bud.

Siste Til vår nyhetsoversikt
21.01.2018 kl 23:27

Dette er kravene som stilles for utlån av Sturridge

Liverpool er fortsatt i samtaler med Inter og Sevilla om Sturridge, men vil ikke fire på de økonomiske kravene.

+
21.01.2018 kl 22:55

Mané ble preget av Merseyside-blunderen

Jürgen Klopp mener Sadio Mané fikk en formsvikt etter kritikken.

+
21.01.2018 kl 19:48

– Galskap om ikke Lallana blir tatt ut til VM

– Hvis Mr Southgate kan dropp Adam fra troppen, wow, da må jeg virkelig gratulere ham for at han allerede har vunnet VM.

+
21.01.2018 kl 14:55

Overbevisende seier for U23

Bobby Adekanye scoret to ganger da Liverpool vant i Premier League cup.

+