Goretzka signerte for Bayern

Jakten på den tyske midtbanespilleren er offisielt over.

19. jan 2018 kl 13.15 Arild Skjæveland

Liverpool har i månedsvis blitt linket til Schalke 04 sin midtbanespiller Leon Goretzka. Den 22 år gamle tyske landslagsspilleren er på utgående kontrakt, og LFC er bare én av Europas storklubber som har blitt linket.

Jürgen Klopp hentet Joel Matip på Bosman fra samme klubb for halvannet år siden, og med Emre Can som kan komme til å forlate klubben på samme måte, håpet mange at Goretzka skulle komme inn til sommeren.

Signerte for Bayern

Leon Goretzka blir Bayern München-spiller 1. juli. Det bekreftet Schalke-manager Christian Heidel på en pressekonferanse i formiddag. Det tok ikke lang tid før også Bayern München bekreftet det på sine hjemmesider.

– Leon Goretzka informerte oss tidligere denne uken om at han ønsket å forlate klubben og gå til Bayern München, sa Heidel.

– Vi var lei oss for å høre dette. Karl-Heinz Rummenigge fortalte oss i går at Leon hadde vært gjennom legesjekken. Vi mister en veldig, veldig god spiller, sa Heidel videre.

Bayerns styreformann Karl-Heinz Rummenigge kommenterte signeringen i klubbens pressemelding.

– Vi er veldig glade for at Leon Goretzka, en tysk landslagsspiller med stort potensial, har valgt FC Bayern til tross for interesse fra store utenlandske klubber. På den måten blir Leon Goretzka i Bundesliga, sa Rummeniggetil klubbens offisielle hjemmesider.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]