Cardiff må punge ut om Grujic ikke spiller nok

Marko Grujic må spille minst 14 kamper denne våren.

19. jan 2018 kl 12.41 Arild Skjæveland

Liverpools unge midtbanespiller var ønsket av flere Premier League-klubber, men de helrøde ville kun la ham gå til en plass der han var garantert spilletid. Onsdag signerte Marko Grujic låneavtalen hos Cardiff, som gjør at han skal jakte opprykk med Neil Warnock resten av denne sesongen.

Cardiff City ligger på tredjeplass i Championship, og har muligheter til å rykke direkte opp. Bak suverene Wolverhampton er det tett.

Vil spille Grujic i form

Marko Grujic var i troppen til Serbia da de dro til Asia i forrige landslagspause. Med spilletid denne våren kan han ha muligheter til å spille seg med i VM-troppen, tror Cardiff-manager Neil Warnock.

– Jeg har ikke signert ham bare for å få inn nok folk. Han er en god gutt og en god spiller. Alle speiderne våre har anbefalt ham, sier Warnock til BBC.

– Jeg tror også vi vil være bra for han. Vi kan få han i kampform, og det kommer et VM til sommeren som han har ambisjoner om å spille i. Dersom vi kan få han i form vil det være bra for begge parter.

Serbia er i gruppe med Costa Rica, Sveits og Brasil i sommerens VM.

Må punge ut om han ikke spiller nok

Det gjenstår 19 Championship-kamper denne sesongen. Dersom Grujic ikke spiller i 14 av dem vil Cardiff måtte betale Liverpool. Det bekrefter manager Neil Warnock til BBC.

– Vi kommer ikke til å straffes dersom han blir skadet eller noe sånt. Vi har 19 ligakamper, og forhåpentligvis kan han spille i alle dem. Mange klubber henter bare spillere fra Premier League uten å bruke dem. Det er bortkastet tid - og det samme som for meg med å sende noen ut. Dersom de fyller stallen er det meningsløst.

– Vi må se på om vi kan straffe klubber dersom de ikke brukes i nok kamper. Jürgen liker gutten, og ønsker at han skal fortsette utdannelsen sin. Han ønsker bare å komme hit og spille.

Noen eventuell sum Cardiff må betale nevnes ikke, men slik Warnock snakker virker det ikke som at han har noen planer om å sette Grujic på benken.

21-åringen kan få sin debut borte mot Sheffield Wednesday lørdag kveld.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]