Hvem skal erstatte Coutinho?

Liverpool har solgt sin beste spiller til Barcelona. Mange lurer nå på hvem som skal erstatte Philippe Coutinho.

9. jan 2018 kl 10.48 Einar Kvande

Nå er det langt fra sikkert at Jürgen Klopp handler inn noen direkte erstatter for Philippe Coutinho i januar. I korridorene på Anfield er holdningen at klubben ikke kommer til å kjøpe bare for å kjøpe. Liverpool kommer kun til å handle dersom langtidsmål blir tilgjengelige på transfermarkedet.

Det som synes hevet over tvil er at Thomas Lemar sitt navn står øverst på ønskelisten. Dette er den eneste spilleren som er blitt nevnt av samtlige journalister som følger Liverpool FC tettest. Monaco har tidligere uttalt at de ikke ønsker å selge spilleren i januar, men etter Liverpools salg av Philippe Coutinho synes tonen i fyrstedømmet å ha blitt noe mildere.

– Vi pleier ikke å selge spillere om vinteren, men overgangsvinduet varer hele måneden, og mange tiing kan skje, uttalte Monacos hovedtrener Leonardo Jardim i går.

Leicesters Riyad Mahrez er en annen som er blitt nevnt som erstatter for Coutinho, men det er først og fremst franske medier som hevder at han er aktuell for Liverpool. Lokale journalister på Merseyside benekter at det er noe i disse ryktene, og det hevdes sågar av disse at Liverpool har kontaktet Leicester for å si at de ikke er interesserte i deres spiller.

Liverpool vil også forsøke å overtale RB Leipzig til å gi slipp på Naby Keita allerede nå, men det skal trolig mye overtalelseskunst og penger til for å få midtbanespilleren tidligere enn til sommeren, slik som avtalt.

Veratti og Sanchez

Liverpools tidligere daglige leder, Christian Purslow, mener at Anfield-klubben bør bruke Coutinho-pengene på Paris Saint-Germains Marco Veratti.

– Kjøp Marco Veratti fra PSG. Liverpool må sikte høyt nå. Jeg ønsker ikke en god spiller, men en strålende spiller. Gode spillere gir deg bare fjerde-, femte- og sjetteplasser, siteres Purslow av Liverpool Echo.

Tidligere Liverpool-spiller Danny Murphy mener på sin side at Liverpool må gå for Arsenals Alexis Sanchez, men chileneren linkes også sterkt til Manchester City.

– Liverpool må ha en ryggrad av kvalitetsspillere. Når de nå har så mye penger, bare gi Sanchez det han vil ha og be han komme å bli lagets leder, lyder oppfordringen fra den tidligere midtbanespilleren.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]