Ingen hadde scoret mer enn to mål på Manchester City

Så scoret Liverpool fire.

15. jan 2018 kl 17.09 Arild Skjæveland

Manchester City er inne i en fantastisk sesong. Laget til Pep Guardiola har spilt 34 kamper denne sesongen, vunnet 28 av dem, spilt fire uavgjorte, og tapt to.

Det første tapet kom mot Shakhtar Donetsk i Champions League i desember etter av gruppen allerede var vunnet, mens det andre tapet kom på Anfield søndag.

Slipper inn få mål

Før kampen på Anfield, hadde Manchester City sluppet inn færrest mål i Premier League. De lyseblå hadde 13 innslupne mål på 22 kamper. Etter kampen på Anfield er det 17 baklengsmål, og nå er det byrival Manchester United som har sluppet inn færrest, med 16. Mourinhos lag møter Stoke mandag kveld.

Kun fire lag har klart å score mer enn ett mål på Ederson og de lyseblå fra Manchester denne sesongen. Det var Stoke, som scoret to mål da de tapte 7-2. West Bromwich scoret to mål og tapte 3-2, mens Napoli scoret to og tapte 4-2.

Liverpools fire mål er altså dobbelt så mange som noen andre lag har klart denne sesongen.

Liverpool og City scorer flest

Mange ville ha forventet at det skulle bli målfest når disse to lagene møttes på Anfield, og det ble det.

Manchester City er mestscorende i ligaen. City har scoret 67 mål, mens Liverpool har scoret 54 ligamål - der Mohamed Salah har 18 av dem.

Det tredje laget på listen er Tottenham, som scorer to mål i snitt, og har 46 på 23 kamper. Manchester United har scoret 45, med en kamp mindre spilt.

I Champions League denne sesongen har Liverpool scoret flest av de engelske lagene, med 23 mål i gruppespillet, etter seks mål i kvalifiseringen.

Chelsea scoret 16, Tottenham 15, Manchester City 14, Tottenham 15, og Manchester United 12.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]