– Jeg har ikke engang tenkt på at Coutinho har forlatt klubben

Det faktum at Philippe Coutinho er historie i Liverpool kan gi Alex Oxlade-Chamberlain enda mer spilletid.

12. jan 2018 kl 09.59 Einar Kvande

Da Philippe Coutinho fikk problemer med å svare på spørsmål om Barcelonas interesse under et intervju etter Bournemouth-kampen avbrøt Alex Oxlade-Chamberlain seansen og forsvarte sin lagkamerat. På søndag kan Oxlade-Chamberlain starte mot Manchester City på Coutinhos plass.

– Personlig har jeg ikke en gang tenkt på at Phil har forlatt oss, siteres Oxlade-Chamberlain av The Times.

– Du følger med og innser hva som har skjedd, men du kan ikke begynne å legge for mye vekt på det. Vi kan ikke tenkte på hvordan det vil gå når Phil ikke er her. Slik kan det ikke være, fortsetter 24-åringen.

– Vi har spilt god fotball i de kampene hvor Phil ikke har vært med også, og vi har fortsatt strålende spillere som kan score mål. Karer som Mo, Sadio, Roberto og alle andre.

– Vi har scoringer og kreativitet i alle posisjoner. Phils bidrag kom selvsagt i tillegg til dette, det er det ingen tvil om. Men faktum er at han er historie nå, og vi må tenke på hva vi må gjøre for å få jobben gjort. Jeg har tillit til mine medspillere, og tro på at vi skal komme oss videre. Jeg tror ikke dette vil påvirke oss i det heletatt.

– Jeg har stor respekt for Phil og hans avgjørelser. Jeg ønsker ham alt godt. Men han er ikke i mine tanker akkurat nå. Jeg tenker på kampen mot Manchester City, og der vil han ikke kunne påvirke sluttresultatet.

– Jeg er mer opptatt av hva jeg selv kan gjøre, hva Mo kan gjøre, hva Sadio kan gjøre, og hvem det nå blir som spiller kampen, for vi er de spillerne som skal forsøke å få et godt resultat for klubben.

– Først og fremst er jeg en type som ønsker å stå frem og vise at jeg kan prestere under press. I en stor klubb som Liverpool vil spillere komme og gå. Det er vår jobb å holde hjulene igang.

– Vi har akkurat kjøpt Virgil

Oxlade-Chamberlain innser at Coutinhos avgang kan bety mer spilletid for han selv og hans medspillere.

– Store klubber mister spillere og store spillere vil komme inn. Vi har akkurat kjøpt Virgil, og han har vært en utrolig bra tilvekst. I den korte tiden han har vært her har han brakt masse selvtillit til gruppen gjennom sin personlighet, og har gitt oss et stort løft.

– Du liker ikke å se en venn som Philippe forlate oss. Han var virkelig en fin fyr. Men jeg fortsetter som før.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]