– Jeg har ikke noe imot å bli kalt lagets motor

Roberto Firmino ønsker å spille spiss resten av karrieren.

17. jan 2018 kl 11.17 Arve Vassbotten

– Jeg er en spiller som jobber hardt og som konstant ønsker å støtte lagkameratene på banen.

Sitatet over er fra Roberto Firminos første intervju etter at han kom til Liverpool fra Hoffenheim i juni 2015.

Den uttalelsen er det nok få som ikke synes han har levert på i to og et halvt år som rød. Jürgen Klopp har selv kalt ham «motoren i laget».

– Jeg liker det. Jeg liker å jobbe hardt. Jeg liker å falle dypere og hjelpe til med å forsvare, for det ender i angrep, og det ender i mål, så jeg har ikke noe imot å bli kalt lagets motor, sier Firmino i ett nytt intervju med Liverpoolfc.com.

Jeg liker å falle dypere og hjelpe til med å forsvare, for det ender i angrep, og ender i mål, så jeg har ikke noe imot å bli kalt lagets motor.Roberto Firmino
FORVANDLET UNDER KLOPP:
FORVANDLET UNDER KLOPP:  Det er liten tvil om at Roberto Firmino er en av Jürgen Klopps viktigste spillere og det var også Klopp som lagde spiss av ham.

Liker seg bedre og bedre som spiss

Han kom til Anfield som offensiv midtbanespiller med evne til å score mål, men er nå transformert til spiss - og skiftet i prosessen nummer på ryggen fra 11 til 9 før denne sesongen.

– Etter at Jürgen Klopp ble manager har det vært min nye posisjon. Jeg var ikke spiss før, men etter hvert som jeg har tilpasset meg posisjonen har jeg likt det mer og mer. Jeg føler meg veldig komfortabel, og ønsker å fortsette å spille der resten av karrieren, sier Firmino.

Firmino startet Anfield-karrieren med 11 mål på 49 kamper i sin første sesong, hadde 12 mål på 41 kamper sesongen etter og i år står han med 17 mål på 31 kamper - så langt.

Mange av målene har ført til påfølgende gule kort i feiringen for Firminos del.

Jeg ønsker alltid å gjøre det bedre, og følelsen av å aldri være fornøyd er min måte å motivere meg selv til å bli den beste jeg kan.Roberto Firmino

– Jeg er alltid veldig glad for å score eller komme med målgivende pasninger, eller pasninger - det er også veldig viktig. Jeg jobber hardt og vil hjelpe lagkameratene. Det handler ikke alltid om bare målet, men målet er frukten av den jobben man gjør, og derfor føles det alltid bra å score, sier han.

Legger mye i forberedelsene

Firmino er også en av de mest hardtarbeidende spissene i ligaen, en som ikke går av veien for å løpe motstandernes forsvar i senk og presse konstant.

– Det kommer nesten fra vuggen, men jeg tror også de fire årene i Tyskland endret mentaliteten min mye. Det gjorde meg tøffere.

– Jeg forbereder meg intensivt før alle kamper, både fysisk og mentalt. Jeg spiser alltid den riktige maten, og jeg sørger for å spise nok. Jeg tror på Gud, og jeg ber før alle kamper om at jeg skal klare meg bra. Så jeg forbereder meg på alle nivåer før en kamp.

– Når jeg misser på en sjanse eller har en feilpasning, føler jeg alltid at jeg kunne gjort ting bedre. Men jeg blir aldri fornøyd. Jeg ønsker alltid å gjøre det bedre. Følelsen av å aldri være fornøyd er min måte å motivere meg selv på til å bli den beste jeg kan. Det er aldri perfekt. Hvert mål som kommer, kommer som en konsekvens av forarbeidet vi gjør.

KLASSEAVSLUTNING:
KLASSEAVSLUTNING:  Roberto Firmino scoret sitt 17. mål for sesongen mot Manchester City.

Spiller med hjerte

Firmino er en populær spiller i Liverpool, men også supporterne i hans gamle klubb Hoffenheim ga han applaus og sang navnet hans da han returnerte dit i høst med Liverpool.

– Jeg tror det handler om min personlighet og karisma. Jeg behandler alltid folk bra. Jeg stopper alltid opp, det er aldri noe problem når folk ønsker å snakke med meg. Jeg er aldri uhøflig mot noen. Og på banen gir jeg absolutt alt, jeg spiller med hele mitt hjerte, sier Firmino.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]