Klopp forklarer valget av Karius som førstekeeper

Utfordringen til Karius fra Jürgen Klopp er klar: «Bevis at Liverpool ikke trenger en ny førstekeeper»

20. jan 2018 kl 10.00 Arve Vassbotten

– Kampene han har spilt og hvordan han har gjort på trening. Det er lett, sier Jürgen Klopp til Liverpool Echopå spørsmål om hva som overbeviste han om at Karius er klar til å ta steget opp som førstekeeper.

– Jeg har ikke andre muligheter når jeg skal vurdere situasjonen. Det er nok. Det er det fotballmanagere gjør mesteparten av tiden. Han ser på treningene, han ser på kampene, og vi har gitt han muligheten til å spille endel kamper.

Karius tok over for Simon Mignolet til kampen mot Manchester City, og det er nå ventet at han vil få et lengre opp hold mellom stengene. Og Klopp bekreftet på presskonferansen fredag at Karius nå er førstekeeper og at han står mot Swansea.

– Stor sjanse for Loris

– Slik jeg så det ga det 100 prosent mening å rotere gjennom juleperioden. Allerede i fjor før bestemte jeg meg for at hvis vi hadde muligheten ville jeg rotere mellom 30. desember og 1. januar.

– Det var så hardt for alle spillerne, men keeperne har mentalt stress og i kamper som dette vil du ha 100 prosent konsentrasjon. Det handler ikke om det fysiske. Så jeg tok den beslutningen ganske tidlig.

KEEPERTRIOEN:
KEEPERTRIOEN:  Jürgen Klopp sier han heller ikke har glemt Danny Ward, som her trener med Karius og Mignolet.

– Nå har vi forandret situasjonen. Det er ikke noe Simon er fornøyd med, men det er en stor sjanse for Loris. Ward er også fortsatt her. Han trenger fortsatt å gjøre mye for å bli bedre, men han er fortsatt her og han er i våre tanker.

– Han er en god keeper, og han trenger å bli enda bedre i fremtiden. Vi har en god situasjon, en sunn situasjon, om du vil, mener Klopp.

Valget av ordet sunn er nok ikke tilfeldig. For en som nylig uttalte at det ikke var «en sunn situasjon» for en keeper å være i, er Simon Mignolet. Etter kampen mot City uttalte belgieren at han vurderer sin framtid i klubben.

– Det er ikke slik at vi ønsker disse debattene i offentligheten om keepere. Det er ikke en sak om «å hente noen andre». Det handler om å få den riktige løsningen, og det er mulig den riktige løsningen er en vi allerede har her.

– Butland er ikke feilfri

Liverpool har blitt koblet til flere keepere, blant annet Atletico Madrids Jan Oblak og Romas brasilianske målvakt Alisson. Stokes Jack Butland er også nevnt.

– Min favorittløsning er alltid å gjør det med våre gutter. De tar steget opp, de leverer og de forbedrer seg. Problemet de har er at alle ser på dem gjennom forstørrelsesglass og sier: «fortsatt ikke gode nok».

– Jeg vil bare nevne ett navn. Alle snakker om han i forbindelse med oss, og det er Butland. Jeg så kampen mot Manchester United. Fantastisk keeper, men var han perfekt? Nei. Han var ikke det i den kampen. Men alle sier at han likevel «er bedre enn våre gutter».

– Hvis han kommer og gjør en feil i første kamp, vil alle si: «vi trenger en ny og en ny og en ny». Vi må roe oss ned. Disse guttene har alle store kvaliteter. Disse guttene er her nå og de må bevise hver uke. Men det betyr ikke at de ikke vil gjøre feil de neste 20 årene. Ingen kan gjøre det, sier Klopp.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]