Ser seg ikke tilbake

Georginio Wijnaldum ble matchvinner mot Manchester City på Anfield forrige sesong. Det legger han ikke spesielt vekt på foran ettermiddagens kamp.

14. jan 2018 kl 11.53 Einar Kvande

Manchester City har vært utilnærmelige i Premier League denne sesongen, men Liverpool vant 1-0 over de lyseblå hjemme på Anfield forrige sesong. Da ble Gini Wijnaldum matchvinner med en tidlig scoring.

– Vi som er spillere bryr oss egentlig ikke så mye om historien, for hver kamp er en ny kamp, uttaler Wijnaldum til Express.

– Alt kan skje. Jeg tror City har et bedre lag nå enn de har hatt tidligere. Alle kamper er vanskelige, og jeg tror ikke det lønner seg å se tilbake på hva som har skjedd tidligere.

– Du føler ikke det riktige presset om du gjør det. Det er presset manageren legger på deg til å gi 100% som vil få oss til å bruke de kvalitetene vi har.

Dette blir Liverpools første ligakamp etter to store overganger. Virgil van Dijk er kommet inn, mens Philippe Coutinho har forlatt Anfield-klubben.

– Det er litt rart. Jeg tror ikke det har sunket inn ennå at Philippe har forlatt oss. Men det forandrer ikke vår mentalitet. Vi ønsker alltid å vinne mot alle lag vi møter, og nå er det viktig å vinne da det er veldig jevnt mellom flere lag i toppen av tabellen. Et godt resultat i dag vil føre til at selvtilliten vil være på topp.

Flaks for City

Wijnaldum innrømmer dog at tidspunktet Coutinho forlot klubben på ikke var ideelt.

– Ja, jeg tror nok alle de andre topplagene er glade for at han har forlatt oss til fordel for en klubb i et annet land. Så Manchester City er heldige med det. Slik er det. Men de kan selv få samme problem om noen år, eller kanskje neste sesong. Vi kan ikke tenke så mye på det, for vi har ingen kontroll på dette.

Nederlenderen mener at Citys suverene ledelse i Premier League skyldes at de lyseblå har vært mer stabile denne sesongen enn de har vært tidligere år.

– Jeg mener de er mer stabile enn tidligere, og de gir ikke bort noe i kamper de må vinne. Kanskje har de hatt litt flaks også, men når de scorer vinnermålet skyldes det som regel ikke hell, men dyktighet.

– De virker veldig fokuserte helt til siste fløytesignal, for de vet de kan score et mål mot slutten. De har den selvtilliten. I uke etter uke har de levert gode prestasjoner, og selv når de ikke har spilt så bra har de vunnet kampene sine. Jeg tror dette er den store forskjellen på dem og oss, og også den store forskjellen på dem og alle de andre topplagene.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]