Mané innrømmer at han har hatt noen vanskelige uker

Afrikaneren fikk fornyet selvtillit av scoringen mot Burnley, og håper at formen skal være på vei.

13. jan 2018 kl 11.09 Einar Kvande

25 år gamle Sadio Mané innrømmer at han ikke har spilt opp mot sitt toppnivå den siste tiden, men senegaleseren fikk en opptur da han knallet inn åpningsmålet i 2-1 seieren over Burnley på Turf Moor 1. nyttårsdag.

– Jeg har hatt noen vanskelige uker, men det er også en del av fotballen, sier Mané til Liverpoolfc.com.

– Jeg er en profesjonell fotballspiller, så jeg vet hvordan dette er. Nå har jeg lagt det bak meg, insisterer han.

– Scoringen mot Burnley ga meg mer selvtillit, så forhåpentligvis kan jeg score mer de kommende ukene.

– Jeg forsøker å jobbe så hardt som mulig på trening hele tiden, og gi mitt beste i hver eneste kamp. Jeg forsøker å score og slå målgivende pasninger for laget mitt.

– Åtte mål er bra, men jeg vet med meg selv at jeg kan gi mer for laget. Jeg har tro på at jeg skal score flere mål, og hjelpe laget.

Tror på seier

Søndag er Liverpool vertskap for ligaleder Manchester City. Liverpool er ubeseiret på sine 17 siste kamper i alle turneringer, men gjestene kan matche dette og vel så det, da de har vunnet 20 av 22 ligakamper denne sesongen og spilt uavgjort i de to andre.

– Jeg tror alle er spente foran denne kampen. Det er den type kamp alle ønsker å spille i.

– Det blir ikke enkelt, for Manchester City er et av de beste lagene i ligaen. Men vi har også gode kvaliteter og er et godt lag. Vi kan slå hvem som helst, ikke bare i ligaen, men i Europa også. Det blir en tøff kamp, men jeg ser virkelig frem til den.

– Jeg vet vi kan score på alle forsvar i verden. Så får vi se på søndag om vi kan klare det mot City.

– Selvtilliten er i orden nå. Alle nyter å spille, og nå gleder vi oss til kampen. Vi har tro på at vi kan vinne den.

God stemning på Anfield

Hjemmebanefordelen kan bli utslagsgivende for at Liverpool blir det første laget til å slå City denne sesongen. Liverpool er ubeseiret på Anfield så langt i 2017/18.

– Jeg er ikke så interessert i Citys posisjon eller Citys form. Jeg er mye mer interessert i hvordan vi selv gjør det. Det er mye viktigere, sier Mané.

– Vi spiller på hjemmebane, og vil ha publikum i ryggen. Vi er inne i en god resultatrekke, hvor vi har vunnet mange kamper, så selvtilliten i laget er god. Vi vil forsøke å spille som et lag og vinne kampen.

– Fansen spiller en viktig rolle for våre resultater hele tiden. De har vært spesielt bra i de to siste hjemmekampene. Stemningen har vært utrolig god, og de heier på oss til siste slutt. Jeg tror de vil gjøre dette igjen på søndag, og det gir oss motivasjon. De kan spille en viktig rolle.

– Selvtilliten er som sagt tilbake i laget, og det er viktig for at vi skal vinne kamper. Og det er grunnen til at vi er her. Klarer vi det, betyr det at vi er i god form. Vi skal jobbe hardt helt til sesongen er over, lover Mané.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]