Tror angrepstalent vil bli lånt ut før transfervinduet stenger

U23-laget kan miste nok en viktig brikke i januar.

13. jan 2018 kl 12.10 Einar Kvande

Harry Wilson gjorde sitt tiende mål for sesongen da Liverpool U23 tapte 3-2 for Manchester City på bortebane i går kveld. Nå kan det gå mot utlån av den målfarlige angriperen før transfervinduet stenger, innrømmer U23-manager Neil Critchley.

– Jeg tror det vil skje før vinduet stenger. Det er bare å se på hans prestasjon mot City. Han skaffet straffespark, og så scoret på det selv, siteres Critchley av Liverpool Echo.

– Jeg tror han er klar for et utlån, og han føler det selv også. Jeg er ganske sikker på at det vil skje i løpet av en ukes tid.

Har mistet flere spillere

Critchley har også mistet spillere som Cameron Brannagan, Matthew Virtue-Thick og Corey Whelan etter at transfervinduet åpnet. Førstnevnte ble solgt til Oxford, mens de to sistnevnte ble lånt ut til henholdsvis Notts County og Yeovil. Dermed må U23-manageren hente opp spillere fra U18-laget.

– Du vil selvsagt savne gode spillere som dette. Men vi ønsker ikke å stå i veien for dem. Vi mener dette er det riktige å gjøre, og de synes det selv også. Det er slik vi gjør det som klubb, og det betyr at andre gutter får sjansen.

Liam Millar og Curtis Jones var hentet opp fra U18-laget til kampen mot Manchester City.

– Curtis og Liam spilte for U18 på onsdag, så vi ønsket opprinnelig ikke å sette dem inn så tidlig som vi gjorde. Men de ga laget et løft, og viste seg frem fra en god side. De vil kanskje få sjansen til å spille fast på dette nivået i andre halvdel av sesongen.

Critchley tror i alle fall ikke han vil få inn nye spillere utenfra.

– Nei, det tror jeg ikke. Vi vil bare hente opp spillere fra egne rekker, fra U18-laget. Det er måten vi gjør det på. Vi har tro på våre egne spillere.

Må snu trenden

Liverpool U23 har nå gått på to strake ligatap.

– Jeg er skuffet over at vi tapte mot City, for jeg synes vi var det dominerende laget i mesteparten av kampen. Men mål endrer kamper, og målene til City kom på dårlige tidspunkter for oss.

– Etter at vi tok ledelsen hadde vi flere sjanser til å øke til 2-0. City hadde ikke vært nær målet vårt. Men så gjorde vi en feil, og de utlignet til 1-1. Så fikk vi skaden til Rhian Brewster, og de scoret mens vi vurderte hva vi skulle gjøre.

Dette var sesongens fjerde tap for Critchleys lag, men to av tapene har altså kommet i de to siste kampene.

– Vi må stoppe de lettkjøpte målene i mot, gjennom å få slutt på individuelle feil. Det vil hjelpe oss enormt, mener U23-manageren.

– Når du slipper inn tre mål mot Swansea og tre mål mot Manchester City, gir det deg ikke mye sjanse til å vinne kampen, konkluderer han.

Critchley håper nå at laget hans skal reise seg i matchen mot Charlton Athletic i Premier League Cup neste søndag.

– Vi tapte mot Stoke i vår forrige cupkamp, så dette er en kamp vi må vinne. Vi ønsker å gå videre i turneringen, og komme så langt som mulig. Jeg ser allerede frem til kampen.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]