Brewster ut på båre i U23-tap

Det så veldig stygt ut da Brewster måtte forlate banen.

12. jan 2018 kl 22.15 Arve Corneliussen

Fredag kveld tapte Liverpool U23 2-3 for Manchester City U23 på bortebane.

For Rhian Brewster, som hadde spilt en god første omgang, så det veldig stygt ut på overtid i første omgang. Supertalentet landet forkjært etter han var oppe og headet, og forlot banen på båre med oksygenmaske.

I skrivende stund er ikke skadeomfanget for Brewster kjent. Sannsynligvis er det ankelen fallet har gått utover, dersom han er skadet. I sommer var han ute i åtte uker med en fotskade.

Den 16 år gamle scouseren Curtis Jones, som har hatt en stor sesong under Steven Gerrard for U18, fikk sin U23-debut da han ble byttet inn for en skadet Mich'el Parker. Jones så ikke ut til å ha problemer med å tilpasse seg nivået fra en offensiv midtbanerolle, og kunne hatt en målgivende allerede etter to minutter på banen.

– Når du ser Cutis Jones, forvent det uventede. Han har tatt nivået, sa Neil Mellor, som kommenterte kampen for LFC TV Go.

Harry Wilson var Liverpools målscorer, og antageligvis Liverpools beste – igjen. Waliseren burde riktignok ha scoret mer enn ett, men viste at han har kvaliteter som sannsynligvis hadde fortjent en større arena enn Manchester Citys akademistadion.

Wilson skaffet straffe

Liverpool fikk en svært god start på kampen, anført av toppscorer Harry Wilson. Waliseren kom seg unna forsvareren med et briljant førstetouch, og ble lagt i bakken inne i 16-meteren.

Straffen tok han selv, og sendte keeper feil vei. Bare minuttet senere kunne han ha scoret dagens andre, da Yan Dhanda serverte ham et perfekt innlegg. Wilson heading fra fem meter, upresset, gikk imidlertid et godt stykke utenfor mål.

City utnyttet seg av Liverpools sløsing, og utlignet umiddelbart. En feil av Conor Masterson lot Lorenzo Gonzalez sette ballen enkelt i mål for hjemmelaget.

Deretter måtte en vente til tampen av første omgang før det ble mer action i Manchester. Høyreback Mich'el Parker hadde ligget nede med skade for noen minutter siden, og City kunne enkelt score fra samme side ved Rabbi Matondo. Like etter ble Parker byttet ut.

16 år gamle Curtis Jones ble byttet inn til sin U23-debut. Han markerte seg øyeblikkelig ved å spille Rhian Brewster frem alene med keeper – supertalentets avslutning gikk imidlertid i stolpen.

Deretter fulgte det mer dårlig Brewster-nytt – han landet forkjært etter et hodestøt, og fikk oksygenmaske av legeteamet som rykket ut på banen. Til slutt forlot spissen banen på båre.

Endret formasjon og startet best

I pausen la Neil Critchley om til tre mann bak, og det var ingen tvil om hvilket lag som startet andre omgang best.

Liverpool presset meget bra, og fikk nesten betalt bare fem minutter ut i omgangen. Innbytter Liam Millar spilte Wilson gjennom med en utsøkt hælflikk, men waliseren skjøt utenfor.

Neil Critchleys menn fortsatte å presse, men det var de lyseblå som – mot spillets gang – satte inn 3-1. Innbytter Felix Nmecha fikk æren av å sette inn målet. Som ved de andre scoringene, var Kamil Grabara sjanseløs.

– Vi har skapt de største sjansene, har spilt best, men ligger likevel under 1-3, sukket Mellor.

Like før fulltid ga innbytter Toni Gomes fornyet håp til bortelaget. Millar fosset nedover høyreflanken, og slo inn til Gomes som satte den i mål med en fin avslutning. Tre minutter overtid var imidlertid ikke nok for dem til å utligne.

Liverpool U23: Grabara, Parker (Jones), Masterson, Johnston, Juanma, Kane, Alves, Wilson, Dhanda (Gomes), Adekanye, Brewster (Millar).