Brewster har ikke hatt noen tilbakeslag etter at han begynte å løpe ute

Tenåringen håper å være tilbake i spill i desember.

10. okt 2018 kl 08.38 Einar Kvande

Rhian Brewster måtte operere både kne og ankel i januar etter at han landet forkjært og skadet seg stygt i U23-kampen mot Manchester City. Jürgen Klopp har imidlertid stor tro på 18-åringen, og han signerte derfor sin første profesjonelle kontrakt med Liverpool i sommer.

I forrige uke løp Brewster utendørs på Melwood for første gang siden operasjonene, og rehabiliteringen går etter planen.

– Det går veldig bra. Jeg har fremgang i løpingen. Jeg har ikke hatt noen tilbakeslag så langt, og bank i bordet, jeg håper det fortsetter slik. Jeg gleder meg til å komme tilbake på innbytterbenken, og kanskje få et innhopp i en kamp, uttaler Brewster til Liverpool Echo.

– Når jeg er tilbake får jeg forhåpentligvis muligheter, og jeg skal ta vare på dem. Jeg er veldig fornøyd med hvordan det går for øyeblikket, og forhåpentligvis kjenner jeg ikke mer til denne skaden.

– Og selv om jeg skulle få et tilbakeslag, må jeg bare stå på videre. Jeg vil være tilbake snart.

Har tatt lenger tid enn ventet

Opprinnelig trodde legene at Brewster ville være tilbake i september, men i sommer ble målet justert til å være tilbake før jul. Det betyr at tenåringen vil tilbringe nesten hele 2018 på sidelinjen.

– Du må ha en sterk psyke for å håndtere en skade som dette. De skadene jeg hadde betydde at jeg ville være ute lenge. Jeg har vært gjennom mye i denne perioden. Det har vært nedturer, og du har gjort deg mange tanker.

– Men jeg synes jeg har håndtert situasjonen ekstremt bra. Folk har også sagt det til meg. For å være ærlig så trodde jeg ikke at jeg ville være hvor jeg er nå for åtte og en halv måned siden. Jeg trodde jeg ville bli sprø av dette, men jeg er mentalt sterk. Du må bare arbeide hardt, og stå på videre. Det er hva jeg har gjort.

Takker manageren og medspillerne

– Manageren har vitset litt om at jeg ikke har vært på banen på så lenge. Det er fint å ha en slik manager, for han får deg til å dra på smilebåndet. Det hadde vært enklere for ham å ignorere meg, og ikke snakke med meg før jeg var skadefri igjen. Han har sørget for at jeg har klart å holde moralen oppe, og jeg kan ikke takke ham nok for det. Vel, jeg kan score noen mål for ham!

– Seriøst, jeg kan ikke få takke manageren nok, og også hver enkelt av spillerne. De snakker alle til meg hver eneste dag, og spør meg hvordan det går. De spør når jeg vil være tilbake i spill, og slike ting. Det betyr mye for meg.

– Nå gleder jeg meg bare til å komme tilbake på banen, slik at jeg forhåpentligvis får hjelpe laget til å gjøre det bra i Premier League og Champions League, avslutter Brewster.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]