– Denne kampen er en felle

Klopps analyseteam jobber på spreng foran turen til Yorkshire.

19. okt 2018 kl 10.51 Einar Kvande

Liverpool på tredjeplass i Premier League er hele 17 poeng foran laget de møter på John Smith's Stadium i morgen kveld, etter bare åtte ligarunder. Huddersfield har ennå ikke vunnet kamp denne sesongen.

Jürgen Klopp ser ofte Huddersfields kamper, fordi kompisen David Wagner er Yorkshire-lagets manager.

– Jeg ser dem fordi jeg ønsker å følge med på hvordan David gjør det, sier Klopp til Liverpoolfc.com.

– Jeg har hørt en del folk si at Huddersfield ikke er gode nok både på det ene og andre, og at de scorer for lite mål. De hadde imidlertid ballen mer enn Tottenham i kampen mot dem. Ikke mange lag kan si det. De hadde også ballen mest mot Burnley.

– De spiller god fotball, og er vanskelige å slå. De benytter seg av forskjellige systemer. De har vært uheldige frem til nå.

– Denne kampen er en felle. 100 prosent en felle.

– Vi har den informasjonen vi trenger

– Vi er på tredjeplass med 20 poeng, mens de ligger i bunnen av tabellen. Derfor blir analysen vi gjør så viktig. Dersom vi bare benyttet tabellsituasjonen når vi analyserer et lag, vil du si at de scorer ikke mye, de slipper inn en del mål, og ligger som nummer tre fra bunnen, så de er selvsagt ikke noe godt fotballag. Men dersom du gjør det, har du et stort problem.

– Heldigvis har vi en rekke folk som jobber med analyser, og ikke bare mot storlag som PSG. Det er bra, for vi har informasjonen vi trenger.

Huddersfield ble nummer 16 i Premier League forrige sesong - deres første i toppdivisjonen siden 1971/72.

– Vi vet dette blir en tøff kamp. De er veldig livlige på hjemmebane, og stemningen i klubben er fortsatt veldig bra. Det ser du av stadionatmosfæren. Folket i Huddersfield vet at det er en spesiell historie de skriver, og spesielle historier har opp- og nedturer. Nå har de hatt noen nedturer resultatmessig, men spillemessig har de vært sterkere enn forrige sesong, og det gjør det vanskeligere for oss, avslutter Klopp.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]