Et nytt møte med Carlo Ancelotti

Onsdag skal italieneren møte Liverpool med sin fjerde klubb.

1. okt 2018 kl 21.33 Arild Skjæveland

På det som er Liverpool Football Clubs største kveld i dette årtusenet var det Carlo Ancelotti som ledet AC Milan. Hans stjernegalleri ledet 3-0 til pause, før Rafael Benítez sine gutter snudde det i andreomgang, holdt unna i ekstraomgangene, og vant Champions League-finalen i 2005 på straffer.

– Laget mitt gjorde alt for å vinne den kampen, så jeg kunne ikke være sint. Jeg tror det var skjebnen, har Ancelotti tidligere sagt om Istanbul-finalen, ifølge Financial Times.

2005:
2005:  Carlo Ancelotti med Filippo Inzaghi og Andriy Shevchenko før finalen i Istanbul

– Hva kan du gjøre når de scorer tre mål på seks minutter? Det er umulig å endre på noe, for det er ikke tid til det. Jeg har vært manager i 800 kamper i min karriere, og dersom jeg skal velge ut to kamper hvor lagene mine har spilt veldig, veldig bra, så vil det være i denne kampen, og i semifinalen i 2007 mot Manchester United.

Sju andre møter

Napolis manager fikk sin revansje to år senere, da hans Milan vant 2-1 i Aten. I den kampen var det Liverpool som spillemessig var best – men måtte dra tomhendt hjem fra finalen.

Han overtok Chelsea før 2009/10-sesongen. Der slo han Liverpool 2-0 i begge kamper, i en sesong London-laget vant ligaen.

I den påfølgende sesongen var det Liverpool sin tur til å vinne begge oppgjør. Først 2-0 under Roy Hodgson på Anfield, før Kenny Dalglish ledet laget til en 1-0 seier på Stamford Bridge. Raul Meireles ble matchvinner. Det var forrige gang LFC slo et lag ledet av italieneren.

Veien gikk videre til Paris Saint-Germain, men da var ikke Liverpool med i Champions League, og det ble ingen møter. I 2014 var de helrøde tilbake i den gjeveste europacupen, og fikk to møter med hans Real Madrid. Det ble utklassing og 3-0 tap på Anfield, før det ble et 1-0-tap i Madrid, som huskes best for at Brendan Rodgers stilte med et redusert lag.

Ancelotti fikk den vanskelige jobben med å lede Bayern München etter Pep Guardiola. Til tross for suksess i hjemlig liga fikk han sparken forrige sesong. I sommer ble han ansatt som ny sjef for Napoli etter Maurizio Sarri.

En voldsom CV

Ancelotti startet sin trenerkarriere i Reggiana i 1995. Napoli er den niende klubben han er manager for. Det er en klubb som ikke har vunnet tittelen siden 1989/90, da Diego Maradona var i klubben, og som har UEFA Cupen fra 1989 som eneste triumf i Europa.

Bob Paisley, Ancelotti og Zinedine Zidane er de tre managerne som har vunnet Champions League flest ganger, alle med tre.

59-åringen har hatt mye suksess i sin 23 år lange karriere, og har vunnet ligatittelen i fire land i tillegg til sin suksess i Europa.

Napoli - Liverpool spilles onsdag kl. 21.00 og sendes på Viasport 1 og Viaplay.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]