IKKE MORS BESTE BARN  Røde Stjernes supportere er fryktet i fotball-Europa.

Frykter serbiske bråkmakere

Røde Stjerne får ikke selge billetter til kampen på Anfield, men likevel frykter Merseyside-politiet at serbiske bråkmakere skal komme til Liverpool.

Liverpool Echo melder at Merseyside-politiet samarbeider med serbisk politi foran Røde Stjerne Beograds besøk i Liverpool onsdag 24. oktober.

Bortefansen er bannlyst fra Anfield etter at UEFA ila Røde Stjerne en straff som en følge av tidligere publikumsbråk. Røde Stjerne-fansen fikk heller ikke overvære sitt lags bortekamp mot Paris Saint-Germain i forrige Champions League-runde. Likevel dro serbiske fotballsupportere til Paris og laget bråk i forbindelse med kampen.

Røde Stjerne fikk pålegg om å ikke selge billetter til bortekampene i Paris og Liverpool som følge av bråk i forbindelse med en av klubbens kamper i Champions League-kvalifiseringen. Serberne lå under 2-0, men klarte 2-2 da de tok seg videre på bekostning av Red Bull Salzburg i Østerrike i august. Comebacket førte til ville scener i borteseksjonen. Banen ble stormet, og det ble brukt fyrverkeri inne på stadion.

Røde Stjerne fikk en bot på 30 000 euro som en følge av opptrinnet, i tillegg til at de altså ikke fikk selge billetter til bortekampene i Paris og Liverpool.

Røde Stjernes bortekamp i Paris den 3. oktober var den første som klubbens fans ikke fikk være tilstede på. Likevel klarte serbiske supportere å ta seg inn på tribunene, og de stelte også istand bråk.

Kan vente seg ny straff

UEFA har åpnet en disiplinærsak mot Røde Stjerne som en følge av upassende tilrop og publikumsbråk. Saken skal opp til høring den 18. oktober, sammen med en disiplinærsak mot PSG for hjemmefansens dårlige oppførsel under den samme kampen.

Opptak gjort foran kampen viser at begge lags supportere barker sammen utenfor Parc des Princes. En kamp som PSG vant 6-1.

Liverpool Echo forteller om pågående samtaler mellom politiet på Merseyside og serbisk politi, og det vil bli satt inn mer politi enn vanlig både på Anfield og i Liverpool sentrum i forbindelse med Røde Stjernes besøk om to uker.

Del

Champions League

12.10.2018 17:22

Etterforsker kampfiksing i Liverpools gruppe

Franske myndigheter startet etterforskning etter tips fra UEFA.

05.10.2018 17:57

Mange Viaplay-kunder får ikke lenger se TV 2 sine Champions League-kamper

TV 2 vant Champions League-striden med Viaplay.

02.10.2018 12:47

23 mann har reist til Italia

Liverpool-troppen tok av fra John Lennon Airport midt på dagen tirsdag.

Røde Stjerne

12.10.2018 17:22

Etterforsker kampfiksing i Liverpools gruppe

Franske myndigheter startet etterforskning etter tips fra UEFA.

07.09.2018 14:00

Ingen fans fra Røde Stjerne på Anfield

Røde Stjerne vil ikke få med seg noen av sine fans til kampene i Liverpool og Paris.

05.09.2018 19:49

Etter 26 år ute er Røde Stjerne tilbake i Champions League

Røde Stjerne og Liverpool er klubbene fra gruppe C som har vunnet turneringen tidligere.

Siste Til vår nyhetsoversikt
21.10.2018 kl 22:33

Shaqiri klar til å møte Røde Stjerne både sportslig og mentalt

Som kosovoalbaner blir det spesielt for Xherdan Shaqiri å reise til Serbia, men han er bare fokusert på mest mulig spilletid med Liverpool.

+
21.10.2018 kl 18:44

- Vi må holde på gode forsvarsvaner

21-årige Joe Gomez er fast inventar på et helrødt forsvar som slipper inn færre mål enn noen andre i engelsk toppfotball.

+
21.10.2018 kl 14:23

Nytt tap for Liverpool U23

Misbrukte sjanser og slurvete forsvarsspill ble igjen kostbart for elevene til Neil Critchley, som hadde gjesteopptreden fra Ben Woodburn.

+
21.10.2018 kl 09:59

«Liverpool har lært å vinne stygt, men dette var skrekkelig»

Engelsk media var skjønt enige om at 1-0 mot Huddersfield ikke viste Liverpool på sitt beste, men at tre nye poeng tross alt var det viktigste.

+