Frykter serbiske bråkmakere

Røde Stjerne får ikke selge billetter til kampen på Anfield, men likevel frykter Merseyside-politiet at serbiske bråkmakere skal komme til Liverpool.

10. okt 2018 kl 13.06 Einar Kvande

Liverpool Echo melder at Merseyside-politiet samarbeider med serbisk politi foran Røde Stjerne Beograds besøk i Liverpool onsdag 24. oktober.

Bortefansen er bannlyst fra Anfield etter at UEFA ila Røde Stjerne en straff som en følge av tidligere publikumsbråk. Røde Stjerne-fansen fikk heller ikke overvære sitt lags bortekamp mot Paris Saint-Germain i forrige Champions League-runde. Likevel dro serbiske fotballsupportere til Paris og laget bråk i forbindelse med kampen.

Røde Stjerne fikk pålegg om å ikke selge billetter til bortekampene i Paris og Liverpool som følge av bråk i forbindelse med en av klubbens kamper i Champions League-kvalifiseringen. Serberne lå under 2-0, men klarte 2-2 da de tok seg videre på bekostning av Red Bull Salzburg i Østerrike i august. Comebacket førte til ville scener i borteseksjonen. Banen ble stormet, og det ble brukt fyrverkeri inne på stadion.

Røde Stjerne fikk en bot på 30 000 euro som en følge av opptrinnet, i tillegg til at de altså ikke fikk selge billetter til bortekampene i Paris og Liverpool.

Røde Stjernes bortekamp i Paris den 3. oktober var den første som klubbens fans ikke fikk være tilstede på. Likevel klarte serbiske supportere å ta seg inn på tribunene, og de stelte også istand bråk.

Kan vente seg ny straff

UEFA har åpnet en disiplinærsak mot Røde Stjerne som en følge av upassende tilrop og publikumsbråk. Saken skal opp til høring den 18. oktober, sammen med en disiplinærsak mot PSG for hjemmefansens dårlige oppførsel under den samme kampen.

Opptak gjort foran kampen viser at begge lags supportere barker sammen utenfor Parc des Princes. En kamp som PSG vant 6-1.

Liverpool Echo forteller om pågående samtaler mellom politiet på Merseyside og serbisk politi, og det vil bli satt inn mer politi enn vanlig både på Anfield og i Liverpool sentrum i forbindelse med Røde Stjernes besøk om to uker.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]