– Jeg vil ta skylden om det ikke fungerer

Utlånsspillerne forteller om livet under Steven Gerrard.

28. okt 2018 kl 16.07 Arild Skjæveland

Steven Gerrard har fått en god start på sin managerkarriere i Skottland. Laget er ubeseiret i Europa League, hvor de topper gruppe G foran Villarreal, Rapid Wien og Spartak Moskva. I hjemlig serie ligger laget på femteplass på tabellen – åtte poeng bak Hearts med en kamp til gode. De er kun to poeng bak erkerival Celtic.

Gerrard har flere tidligere røde i sin stall. Jordan Rossiter flyttet nordover i 2016, mens Jon Flanagan kom gratis i sommer. Med seg fra Liverpool tok han Ovie Ejaria og Ryan Kent på lån. En duo som har imponert.

Kent forteller hva Steven sa for å overtale ham til å komme til Ibrox.

– Dersom det ikke fungerer, så er det min feil. Jeg vil ta skylden. Du trenger ikke å bekymre deg for noe. Bare fokuser på jobbe hardt, skal Gerrard ha sagt ifølge intervjuet med Kent i The Times.

Får tillit

Kent hadde en frustrerende sesong i fjor. Det fungerte ikke for 21-åringen verken i Freiburg eller Bristol City.

– Det å ha en manager som er villig til å støtte deg 100 prosent er enormt. Forrige sesong hadde jeg det ikke slik, sier han i Times-intervjuet.

– I starten her var jeg frustrert da jeg ikke scoret. Manageren hentet meg inn på kontoret sammen med Gary McAllister og sa: «Hvorfor er du så frustrert? Du har vært strålende. Målene vil komme». Den helgen scoret jeg mitt første mål for Rangers. Siden den gang har jeg scoret to ganger til.

– Det har vært en stor omstilling for ham. Han forteller oss at han gjerne skulle likt å spille i disse kampene. Han er en som spillerne har mye respekt for, selv om det bare er hans første sesong.

Vingen hadde andre alternativer i sommer.

– Da jeg vurderte hva jeg skulle gjøre snakket folk ned den skotske ligaen, men etter at jeg kom hit har det åpnet øynene mine når du ser hvor tøft det er. Du må være påskrudd i hver eneste kamp.

– Dersom noen får sjansen til å spille for Rangers, så ta den med begge hender. Det er det beste som kunne ha skjedd meg. Når du har 50.000 Rangers-supportere i ryggen finnes det ikke en bedre følelse.

Ejaria trives

Ovie Ejaria er en annen som hadde en vanskelig fjorårssesong. Han spilte for Sunderland som rykket ned fra Championship.

– Jeg var på lån i Sunderland forrige sesong, og det var ikke mange kamper vi vant. Det var mentalt tøft, sier Ejaria.

– Manageren snakker med meg om å spille med selvtillit, og om begge deler av spillet, både med og uten ball. Hver gang han snakker så lytter jeg.

– Rangers er en svær klubb, og en klubb som bør vinne troféer. Vi er én kamp unna en cupfinale, og det er enormt for oss dersom vi kan vinne denne kampen.

Kampen Ejaria snakker om er semifinalen i ligacupen. Den spilles søndag kl. 17.30 norsk tid, mellom Aberdeen og Rangers.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]