Kampen i toppen av ligaen

Manchester City og Liverpool fosser videre, og har et kobbel med lag fra London ikke langt bak. Vi har sett på kamp-programmet til toppklubbene frem til Premier League snur 2. juledag.

30. okt 2018 kl 19.43 Torbjørn Flatin

Aldri har det vært vanskeligere å vinne Premier League, hvis en ser på antall poeng som kreves for å ta hjem den store pokalen.

Stadig sjeldnere sklir topplagene på bananskall, som det nå må betegnes hvis det avgis poeng mot lag andre enn de såkalte «topp seks». Vi har valgt å beholde Manchester United blant topp seks, selv om de pr. i dag er nr. 8 på tabellen også etter Bournemouth og Watford.

Innbyrdes viktig

Liverpool har vunnet sine sju kamper mot lag utenfor topp fem, samt på Wembley mot Tottenham. Det er sikkert velkjent at nylige uavgjorte kamper borte mot Chelsea og hjemme mot Manchester City er de eneste poengtap elevene til Klopp har hatt etter ti ligarunder.

Manchester City har også to uavgjort, det ene da på Anfield, og seier i resten, mens Chelsea i tillegg er ubeseiret med sju trepoengere og tre uavgjorte. Arsenal og Tottenham tapte litt terreng i helgen, men er henholdsvis fire og fem poeng bak toppen.

Det ligger derfor an til at kampene de største klubbene i mellom trolig kan bli helt avgjørende for hvem som tar tittelen og også plasserer seg på «medaljeplassene».


Topp tre

City, Liverpool og Chelsea har virket hakket sterkere enn de andre så langt, og de to innbyrdes oppgjørende disse lagene har endt uavgjort. Kanskje blir det slik at for å gå helt til topps blir det viktig å ta nær full pott i møtene med Arsenal, Tottenham og Manchester United?

Liverpool reiser til nordre del av London for å møte Arsenal på lørdag kveld, og spiller i den første av sju kommende ligarunder hvor det i hver runde er én kamp mellom topp seks lag. Før ingen topplag møter hverandre rett før jul og 2.juledag. Når 2.dag går over i historien har alle spilt 19 kamper og er halvveis i årets sesong.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]