– Kan ikke avbryte Karius sitt lån

Besiktas-rykter lar seg ikke gjennomføre.

30. okt 2018 kl 13.03 Arve Vassbotten

Ifølge tyrkisk media skal Besiktas ha bedt om å kansellere låneavtalen med Loris Karius i januar, fordi de angivelig ikke er fornøyd med keeperen. Det blir også hevdet at de heller ønsket å få Divock Origi i retur.

Men ifølge Evening Standard, er det ikke noe alternativ tyrkerne har. Det skal ikke være noen klausul om at de kan avbryte låneoppholdet.

Doblet prisen

Liverpool mottok 2,25 millioner pund for å låne ut Karius i to år, og der tyrkerne vil være forpliktet til å kjøpe Karius for 7,25 millioner etter et visst antall kamper og hvis om Besiktas kvalifiserer seg for spill i Europa.

Liverpool kjøpte Loris Karius fra Bundesliga-klubben Mainz for 4,7 millioner pund sommeren 2016. Dersom overgangen blir gjort permantent vil Liverpool innkassere over det dobbelte av hva man betalte for Karius.

I tillegg har Liverpool FC krav på 20% av et eventuelt videre-salg av Karius.

Dersom en avtale ikke gjøres permanent ville Karius i utgangspunktet kommet tilbake i sitt siste kontraktsår med Liverpool. Men en del av avtalen skal være at Karius forlenger kontrakten med ett år og klubben vil ha opsjon på ytterligere ett år til. På den måten er det ingen fare for at tyskeren forsvinner gratis dersom han ikke skulle havne permanent i Tyrkia.

Origi ettertraktet

Origi på sin side følges av flere klubber. Liverpool skal ønske 20 millioner pund for spissen, og vil ikke stå i veien om noen vil prøve seg i januar.

Wolves, Fulham og Everton, nevnes alle som et mulig neste stoppested for den 23 år gamle belgieren.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]