Klopps herlige svar fikk journalistene til å bryte ut i latter

Samtidig passet Jurgen Klopp på å advare mot hva som venter hans disipler onsdag kveld.

23. okt 2018 kl 20.22 Arve Corneliussen

Røde Stjerne er det siste øst-europeiske laget til å vinne Europas gjeveste klubbturnering. Da Jürgen Klopp ble spurt om han husket bragden, var han som vanlig kvikk i responsen:

– Når var det? I 1990, spurte Klopp.

– I 91, svarte journalisten.

– Da var jeg 23 år, og hadde åpenbart noe bedre å ta meg til enn å se Champions League-finalen, svarte Klopp – til enorm latter fra både salen og seg selv, før han hentet seg inn igjen:

– Jeg så den, 100 prosent. Det var et fantastisk lag. Ja ... det var et bra lag.

Den karismatiske manageren tvang også frem litt latter da han ble konfrontert med at Røde Stjerne ikke får lov til å ha supportere i bortesvingen i morgen.

– Da jeg var spiller, spilte jeg også foran tomme tribuner. De var ikke utestengt, de var bare ikke interesserte i fotballen vi spilte. Men nei, en kamp med bare ett lags supportere har jeg aldri opplevd før, sa Liverpools manager.

Advarte mot Røde Stjerne

Til en Champions League-kamp å være, kunne knapt Liverpool vært større favoritter enn de er foran morgendagens batalje.

Klopp var på sin side mest opptatt av å advare mot hva de har i vente.

– Røde Stjerne er det store laget fra Serbia. De gjorde det vanskelig for Napoli. Også PSG, selv om ikke resultatet gjenspeilet det, sa Klopp.

– Når vi har ballen, må vi angripe med alt vi har, fulgte han opp.

Godt organisert

Den serbiske storklubben klamret seg til et sterkt uavgjortresultat hjemme mot Napoli i første kamp. I Paris gikk de på en real skrell, og tapte 1-6 – en kamp som etterforskes for mulig kampfiksing.

– Serbiske lag er alltid godt organisert. De vet hvordan de forsvarer seg. Vi må være klar for en hard kamp. Vi må kjempe for hver meter med rom. I fjor lærte vi at atmosfæren kan utgjøre en forskjell, sa Klopp.

– Jeg så kvalifiseringen deres mot Salzburg og måten de feiret på. De vil kjempe med alt de har, varslet han.

– Vi har sett tre kamper Røde Stjerne-kamper, og fokuset har vært på Champions League-kampene. Jeg aner ikke hvilken lagoppstilling de vil gå for. Det var imponerende hvordan de forsvarte seg mot Napoli. Du kan se at de lever ut drømmen.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]